Редно е ОЛАФ да дойде и да провери какво се

...
Редно е ОЛАФ да дойде и да провери какво се
Коментари Харесай

Вигенин: ОЛАФ трябва да провери случая с „Джи Пи Груп“

Редно е ОЛАФ да пристигна и да ревизира какво се случва с " Джи Пи Груп ", само че да раздаваш присъди през медиите има тежки последствия. Това съобщи Кристиан Вигенин - ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове пред БНР.

Неговите думи са във връзка изявлението на премиера Борисов, който настоя строителната компания да бъде извадена от плановете с европейско и държавно финансиране.

Вигенин прикани Борисов да се въздържа от такива мнения.

" Това е едно недоумение евентуално на наличието на думата " господство на закона ". Другият проблем е, че сходни нареждания пред медиите стартират да се извършват, а би трябвало да имаме постоянни институции, които да кажат, че това не е допустимо по този метод. Трябва да има ясно разграничаване на управляващите. Нека се фокусираме върху основаването на работещи институции, а не да заместваме тях с висшата политическа воля от " Дондуков " ". Имаме позиция " срещу " обвързването на европейските фондове с върховенството на закона ", добави Кристиан Вигенин.

Според него, подобен вид ограничения дават опция да се злоупотребява с този факт за други цели, поради финансови или други ползи, да се показват някои проблеми в прекомерно тежка светлина, без те да са такива.

Делегация от Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове през днешния ден и на следващия ден ще бъде на работно посещаване в Букурещ. Според статистиките Румъния е една от страните, които относително добре се оправят с усвояването на средствата по европейските стратегии. По този мотив депутатът добави:

" И за двете страни тези фондове са значими. Ние имаме общи цели в полемиките на европейско ниво. И по други въпроси имаме общи задания. Смятам да обсъдим въпроса за Дунавската тактика. Трябва да подсигуряваме, че и по тази тактика ще има задоволително заделен запас, че тези макрорегионални тактики ще останат значим фокус за Европейски Съюз. Надявам се румънското председателство, което ще стартира през януари, да продължи, да концентрира малко повече върху този приоритет, върху Черноморския район в по-общ проект и да забележим какво от това, което ние успяхме да реализираме по време на нашето председателство, може да откри продължение и при тях ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР