Редно е да има повече смирение в този управленски отбор,

...
Редно е да има повече смирение в този управленски отбор,
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Крайно време е да спрат експериментите в енергетиката

Редно е да има повече примирение в този управнически тим, счита съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация
Крайно време е да спрат опитите в енергетиката, изключително когато се касае националната ни сигурност.

Това съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в студиото на „ Денят ON AIR “ по.

Според него построяването на нови нуклеарни мощности в АЕЦ „ Козлодуй “ и построяването на АЕЦ „ Белене “ е повече от преференциална договорка, която ръководещите отхвърлят да сключат заради външнополитическото подстрекателство от Запада. Двата плана не трябва да бъдат противопоставяни. Затова и в неделя с искане за рестарт на АЕЦ „ Белене “, нови мощности в „ Козлодуй “, отбрана на въглищните централи, изясни той.

Днешният демократичен консенсус против плана е извънредно обезпокоителен. 35 години АЕЦ „ Белене “ е парещ картоф. Отдавна можеше да носи пари на българската стопанска система. Трябва ли да затъваме в тези хронични неточности, запита реторично съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Той съобщи, че няма потребност от пари за нуклеарната енергетика, тъй като е самофинансиращ се отрасъл и даде образец, че от „ Козлодуй “ нямат проблем да финансират идващия си реактор.

За позитивен образец Веселинов уточни унгарския министър председател Виктор Орбан, под чието управление Унгария сътвори механизми за обективна отплата на всички консуматори и производители.

Редно е да има повече примирение в този управнически тим. Ние по този начин и не разбрахме това тим ли е или няколко играчи сами за себе си. По-скоро е второто, само че има някакъв неразбираем център на власт. Той илюстрира обстановката по този начин:

Влакът носи страната ни в посока, само че не е ясно кой е машинистът и кой го кара.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация разяснява и жеста на съпартиеца си и евродепутат Ангел Джамбазки, който в края на предходната седмица бе упрекнат, че е направил.

Това бе жест за опрощение. Зам.-председателката на Екологичен потенциал му направи забележка и той ѝ махна с ръка, че е склонен. Важно е да отбележим предхождащото му изказване, което бе остро сериозно по отношение на Европейски Съюз и изявяваше поддръжка към Орбан и Полша – бързата реакция в съответните кръгове не бе инцидентна. Всеки може да го види и да си реши – има ли подобен привет и или няма, безапелационен бе Веселинов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР