Редно било умните технологии да се третират като животнитеОбществото вече

...
Редно било умните технологии да се третират като животнитеОбществото вече
Коментари Харесай

Предлагат защита на изкуствения интелект от насилие

Редно било умните технологии да се третират като животните

Обществото към този момент се пита би трябвало ли да бъде предпазен изкуственият разсъдък от принуждение
(снимка: CCO Public Domain)

Журналисти приканиха международната общественост да намерения заслужава ли изкуственият разсъдък някаква етична отбрана, сходно на животните , за които към този момент e обезпечена такава . От Aeon Media оферират да се реши при какви условия AI би трябвало да получи отбрана .

Разглежда се и различната позиция, а точно, че изкуственият разсъдък не заслужава никаква отбрана от етичен темперамент, защото не има страсти, още по-малко схващане. В този случай обаче поражда въпросът: по какъв начин тъкмо човек може да разбере дали основаният от него „ разсъдък ” изпитва усеща като наслада и страдалчество?
още по тематиката
Тези разсъждения се отнасят, несъмнено, до типа изкуствен интелект, който към момента не е в положение да каже на индивида какви усеща изпитва, в какво положение е в даден миг и така нататък

Като се има поради, че хората не са почнали незабавно да се пазят от етична позиция, евентуално изкуственият разсъдък също ще би трябвало да „ страда ” известно време от отношението на хората. Но публицистите считат, че рано или късно ще се образува някакъв набор от правила, които ще наложат ограничавания на индивида в метода, по който се отнася към изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР