Редколегията на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио защити водещата

...
Редколегията на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио защити водещата
Коментари Харесай

БНР защити Силвия Великова: Александър Йорданов не е единственият, който иска удобни въпроси. На 111-о място сме

Редколегията на стратегия „ Хоризонт “ на Българското национално радио отбрани водещата на предаването " Политически НЕкоректно " Силвия Великова, чиито въпроси в ефир не се понравиха на евродепутата Александър Йорданов. Йорданов даде изявление пред Великова, само че малко по-късно излезе с гневна обява, окачествявайки държанието ѝ като " на махленска клюкарка ", която " повтаряла като грамофон няколко опорни точици ".

От стратегия " Хоризонт " застанаха зад Великова при опитите на Йорданов да я дискредитира пред обществото. Ето какво пишат те:

" Журналистите в стратегия „ Хоризонт “ на БНР не задават комфортни въпроси и не работят с „ опорни точици “. Верни сме на слушателите си, а не на мощните на деня. Нашият жанр е смелата и свободна публицистика, а коректив ни е само истината.

Категорично отхвърляме опитите на недоволния от изявлението си в " Политически НЕкоректно " евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За страдание, той не е единственият, който желае комфортни въпроси и ПР-ски монолози в ефира . На него и на всички, които считат, че медиите би трябвало да са послушни и късогледи, подсещаме, че въпреки и на 111-то място по независимост на словото, българската публицистика е кучето-пазач на публичния интерес, а у нас той все по-рядко съответствува с политическия. "



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР