Редки кадри показват как разгневени хипопотами удавят нищо не подозиращ

...
Редки кадри показват как разгневени хипопотами удавят нищо не подозиращ
Коментари Харесай

Зверска битка! Хипопотами удавиха носорог

Редки фрагменти демонстрират по какъв начин ядосани хипопотами удавят нищо не подозиращ носорог, откакто той отхвърля да напусне езерото, от което те пият вода по време на сухия сезон в Южна Африка. Докато носорогът отстъпва от хипопотамите, първият отваря устата си и атакува нарушителя, завличайки главата му под водата. Рейнджър Станли Робъртсън е запечатал неповторимата борба, до момента в който е развеждал туристи към езерото.

Носорогът, който е второто по величина сухопътно животно, а хипопотама третото, всекидневно би бил любимец в тази борба. Но в тази ситуация носорогът е бил с отсечен рог, с цел да бъде предпазен от бракониери. Именно неналичието на смъртоносното му оръжие е повода той да загуби против челюстите на хипопотамите.

Без средства да се отбрани, носорогът е заставен да отстъпи обратно в езерцето. В един миг хипопотамът съумява да го преобърне по тил.

Давайки урок на натрапника, хипопотамът се отдръпва, само че за злощастие носорогът не може да се изправи поради тинята и се удавя.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР