Реджеп Тайип Ердоган се готви да направи подарък на съгражданите

...
Реджеп Тайип Ердоган се готви да направи подарък на съгражданите
Коментари Харесай

Кипър: Ердоган иска да направи подарък на турците за наша сметка

Реджеп Тайип Ердоган се готви да направи подарък на съгражданите си за наша сметка, това е споделил външният министър на Кипър Никос Христодулидес, написа гръцкият в. Прототема.

По думите на първия посланик в Никозия турският президент е считал да присъдени по този начин наречената Севернокипърска турска република към ръководената от него страна през 2023 година

"Анкара е окупирала територии в северните елементи на Сирия и Ирак и вероятността да ги анексира нараства с всеки изминат ден. Тези дейности съставляват голяма опасност и за нашата страна. Ето за какво аз не изключвам вероятността Ердоган да разгласи окупираните елементи от Република Кипър за турска територия през 2023 година Такъв ход ще бъде подарък за турските жители по случай едновековния празник от провъзгласяването на Република Турция, а цената ще платим ние ", е декларирал министърът по време на съвещание на Народното събрание.

Христодулидес е припомнил пред депутатите и за визитата на Ердоган в северното пристанище Фамагуста преди няколко към месец. "Тази аудиенция по никакъв метод не способства за нормализиране на връзките сред двете общности (кипърските гърци и кипърските турци) ", е подчертал той.

Да напомним, към 30 % от средиземноморския остров са били окупирани от Анкара през 1974 година Девет години по-късно там е била оповестена Севернокипърската турска република, която е приета единствено от югоизточната ни съседка.

Преговорите с посредничеството на Организация на обединените нации сред ръководители на гръцката и турската общественост за намиране на решение казуса са почнали през 1975 година Към този миг обаче не е бил реализиран някакъв прогрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР