Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден

...
Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Турция избираше дали да е суверенен играч или покорен васал на САЩ

Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва има колосален административен запас - нещо, което опозицията не има. Партията на справедливостта и развиването има 11,2 млн. членове, което я прави шестата по величина в света. Целият този партиен уред, задвижен за изборите, съставлява мощ. Турците бяха изправени пред избора - дали тяхната страна да бъде върховен състезател на интернационалното поле, или да се трансформира в обуздан васал на Съединени американски щати. Това сподели пред БНР интернационалният анализатор проф. Боян Чуков. 

И добави, че за турците величието на турската държава - нещо, за което Ердоган непрекъснато приказва, е надалеч по-важно от стопанската система, от битовите проблеми, от курса на лирата. 

" Турците са пасионарен народ. Това не е народ със затихващи функционалности или подобен, който се оставя да го влачи течението. Това е народ, който се бори за своето бъдеще, за своите хрумвания. Това е повода да има такава висока изборна интензивност ". 

В предаването " 12+3 "  проф. Чуков уточни, че на тези избори Турция направи своя цивилизационен избор. 

" Страната се ориентира към Средна Азия, към тюркски хаганат. От геополитическа точка е рано и несериозно да се смята, че Турция е приела евразийския геополитически вектор и е застанала в орбитата на Русия. Еродган употребява оптимално опцията да играе независимо, с цел да се употребява от преимуществата и на едната, и на другата страна ". 

Той добави, че в евро-атлантическата тактика Турция се вижда като таран, който ще работи в Средна Азия и в Африка, където се сблъскват ползите на Русия, Китай и Съединени американски щати. 

" Ердоган е политик с изключителни качества. Той е израснал на улиците в Истанбул, продавайки гевреци. Играл е футбол и се е борил екипно. Прякорът от младите му години е Турският Бекенбауер. Той обича Турция и е войник ".  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР