Реджеп Ердоган отново изнудва Запада. Досега Турция е изхарчила 40

...
Реджеп Ердоган отново изнудва Запада. Досега Турция е изхарчила 40
Коментари Харесай

Бившият ни консул в Одрин: Ердоган отново изнудва Запада

" Реджеп Ердоган още веднъж изнудва Запада. Досега Турция е изхарчила 40 милиона $ за справяне с бежанската вълна. Анкара желае да получава от ден на ден средства от Европейски Съюз. " Това съобщи някогашният ни консул в Одрин Георги Димов в ефира на БТВ.
По думите на журналиста Асен Агов бежанците са употребявани от политиците за шантаж.
" Бежанците са жертви за всичко това и в случай че не разберем, че са употребявани по този метод няма да има решение на въпроса. Демоните, родени преди време благодарение на Русия, не престават да господстват и в този момент. Всичко е обвързвано с петрола. "  
На въпрос дали е застрашена страната ни след нашествието на Турция в Сирия, Димов съобщи: " Чисто географски ние сме застрашени, само че под доста по-голям риск е Гърция ".
Той напомни, че в навечерието на ВСВ, Франция взема решение да напусне Сирия и подарява на Турция провинция Хатай. " В момента тези 4000 кв. км е територия на Сирия и тези земи са окупирани ".
" Премиерът е прав, когато споделя, че Европейски Съюз би трябвало да е по-предпазлив, когато атакува Турция. Европейски Съюз е в положение на клатене. Европа е парализирана ", посочи Агов. " Нашата страна би трябвало да гледа своя интерес, тъй като всеки се избавя, както може ", прикани журналистът.
" В Сирия всичко е допустимо. Не виждам никакъв излаз от обстановката ", предизвести някогашният ни консул в Одрин.
Агов предвижда, че въпросът с рецесията в Сирия, ще се реши на масата. Той добави, че Америка е изоставила кюрдите. " Въпреки всичко считам, че тази врява, която се подвигна в този момент, е последният късмет на Ердоган да запази властта си в Турция. Той изтласка хиляди кюрди в периферията на страната, които няма да се примирят ", счита някогашният консул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР