Реджеп Ердоган обвини западните държави в двуличие заради критиките срещу

...
Реджеп Ердоган обвини западните държави в двуличие заради критиките срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да има преговори. Операцията ще бъде доведена до край

Реджеп Ердоган упрекна западните страни в лицемерие поради рецензиите против интервенцията " Извор на мира ". Той още веднъж съобщи, че офанзивата няма да завърши, до момента в който не бъде обособена зона за сигурност в северните елементи на Сирия. Утре в Анкара идват американският вицепрезидент Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео.

С бурни овации посрещнаха Реджеп Ердоган последователите на ръководещата Партия на Справедливостта и развиването. В обръщението си към тях той изключи опцията за договаряния с кюрдските сили.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Операцията ще завърши когато направляваме територия с дълбочина 30-35 км, без изключения. Докато тази цел не бъде реализирана няма мощ, която да ни спре.
Утре в Турция идват американският вицепрезидент Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео. Ердоган съобщи, че след диалозите си с тях ще обмисли решението си за посещаване в Съединени американски щати, планувано за ноември, поради наложените от Вашингтон наказания на редица министерства и министри.

Съединени американски щати се заканиха, че в случай че военните дейности не бъдат прекъснати ще следват нови рестрикции против Турция. Президентите на Русия и Турция са говорили по телефона и са се оповестили за опазване на териториалната целокупност на Сирия.

Москва почита правото на Турция да се грижи за сигурността си, само че разчита това да бъде с пропорционални ограничения.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл: И нещо, което е подчертал президентът на Русия по време на вчерашния телефонен диалог, надяваме се, че тази интервенция в никаква степен няма да попречи или да навреди на процеса на политическото контролиране на спора.
Русия e решена на да не допусне конфликт сред турски и сирийски сили, излиза наяве още от диалога. За това съветски военни към този момент патрулират така наречен контролна линия - регионът, в който пряк контакт е вероятен. Реджеп Ердоган е приел поканата на Путин за посещаване, и то евентуално ще се състои до края на октомври.

Междувременно Сирийската войска влезе в Ракка, през последната година следен от кюрдските сили.
 Американска делегация идва в Турция за диалози за Сирия Американска делегация идва в Турция за диалози за Сирия
Американска делегация отпътува за Турция, където ще упорства за преустановяване на огъня в Сирия. Турският президент Реджеп Ердоган обаче е безапелационен,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР