Редица теории на конспирацията ни преследват години наред. В началото

...
Редица теории на конспирацията ни преследват години наред. В началото
Коментари Харесай

Тези 5 конспиративни теории ще преобърнат света ви!

Редица теории на конспирацията ни преследват години наред. В началото тези хипотези се одобряват по-скоро с подбив и отричане. Но с течение на времето, колкото повече наблюдателните хора навързват обстоятелствата, толкоз по-правдоподобни и разумни стартират да им наподобяват нещата, които откриват.
Представяме ви 5 теории на конспирацията, върху които си коства да се замислим. Преценете сами кои съгласно вас са цялостни нелепости и кои са истина, написа framar.bg.

Хитлер умира от напреднала възраст през 1984 година

Както е известно, на 30 април 1945 година Адолф Хитлер се самоубива в подземния си бункер. Тялото му е намерено и разпознато. Но истина ли са тези обстоятелства? Съществуват редица теории и митове за фюрера.

ФБР отстранява декласификацията на документите, които настояват, че Хитлер се радва на дълъг и спокоен живот след края на войната. Според тях той първо отива в Аржентина, а по-късно се мести в Бразилия.

Версията на бразилската журналистка Симони Диас (описана в книгата " Хитлер в Бразилия – неговият живот и гибел " ) гласи, че той отива в южноамериканската страна по съответна причина - това не е бил инцидентен избор. Авторът на книгата твърди, че Хитлер даже трансформира името си на Адолф Лайпциг и има връзка с чернокожа жена на име Кутинга, а локалните поданици го наричали " остарелият немец ". Журналистката счита, че Хитлер преднамерено е живял с чернокожа жена, с цел да може да има хипотетично оправдание, защото е бил прочут с патологичния си расизъм.

Фалшивият съветски цар Петър I

Руският цар Петър не е бил същински! Легендите за " подправения цар " стартират да се популяризират след завръщането му от Европа заради промените, които той стартира да постанова. Много от хората остават недоволни от царя модернизатор. Той вкарва европейското облекло, както и задължава всички да си бръснат брадите. Вследствие на нововъденията хората стартират да пускат клюки, че царят е сменен от двойник. И даже показват доказателства - той е станал по-висок, състарил се е. Владетелят изпраща всички свои близки в манастир. Това също е много необичайно. Може би не е желал те да го разкрият.

В голям брой тайни теории се твърди, че внезапно царят престава да съблюдава всички съветски обичаи и даже не помни по какъв начин се написа вярно на майчиния му език. Според друга догадка същинският цар е бил хванат и държан в цитадела. А съгласно една от версиите той в действителност е бил индивидът с желязната маска.

Джим Морисън инсценира личната си гибел и отива на Сейшелските острови

Джим Морисън, вокалист на " The Doors " и един от най-великите артисти на всички времена (според списание Rolling Stone), умира през 1971 година от сърдечна непълнота. Но това е единствено формалната версия.

Единственият човек, който вижда натрупа му, е неговата другарка Памела Корсън. Това кара огромна част от почитателите му да се усъмнят в кончината на артиста. Съществува догадка, съгласно която Морисън е инсценирал гибелта си. Рей Манзарек (автор на песни и съосновател на " The Doors " ) написа в книгата си " Поетът в заточение ", че след " погребението " Морисън отива да живее на Сейшелските острови.

Всъщност това не е първият път, когато се случва нещо сходно. Някои хора считат, че Елвис Пресли и Майкъл Джаксън са работили по същия " демоничен проект ".

Аврил Лавин има двойничка в Бразилия, която пее вместо нея

Да, сходни теории съществуват даже и за актуалните артисти. Според някои хора канадската певица Аврил Лавин умира в тежка злополука. За да се предотвратят хилядите загуби на огромните звукозаписни компании, те вземат решение да й намерят двойник. И съумяват. Твърди се, че през всичките тези години вместо нея на сцената излиза момиче на име Мелиса.

Според друга версия Мелиса започва своя блог през 2000 година. Тя написа, че същинската певица не може да се оправи със гибелта на дядо си и се самоубива. Така че Мелиса трябвало да помогне и да играе ролята на Аврил. Изненадващо тази доктрина събра доста почитатели. И до през днешния ден потребителите в Twitter разискват фотосите и видеоклиповете на изпълнителката. Но се чудим: от кое място да сме сигурни, че самата Мелиса не е подправена?

Киану Рийвс е вечен

Теорията, че артистът Киану Рийвс е вечен, е обсъждана от редица неговите фенове, а повода – звездата не остарява.

Най-верните му почитатели даже стигнаха по-далеч – направиха уеб страница, където разгласяват " доказателства " за изказванията си.

Съществува информация, че безсмъртната душа на Киану Рийвс живее в разнообразни столетия. Например, той е бил Карл Велики (748-814), както и френският артист Пол Моне (1847-1922).

Мнозина считат, че артистът е доста друг като държание и темперамент от звездните си сътрудници, а почитателите му считат, че това е по този начин, тъй като Киану черпи мъдрост от предходните си животи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР