Редица свлачища се активизираха на територията на община Баните, като

...
Редица свлачища се активизираха на територията на община Баните, като
Коментари Харесай

Редица свлачища в Баните, евакуираха възрастни хора

Редица свлачища се активизираха на територията на община Баните , като при едно от тях се наложи евакуация на две възрастни дами , а при друго се срути селскостопанска сграда и беше отвеян автомобил, заяви кметът на общината Милен Белчев.

Проблемите тръгнали от през вчерашния ден следобяд, когато в с. Малка Арда от вторичен път кална маса завлича плевня с автомобил и ги свлича на основния път. Близо четири часа са били нужни да се разчисти и пусне придвижването по пътя Баните – Смолян, като автомобилът на този стадий към момента е в калта.

Сериозен проблем е имало и в с. Давидково, защото едно от свлачищата е заплашило къщата на две възрастни дами , които били евакуирани от пожарникарите и в следствие настанени при близки, добави Белчев.

 
На територията на общината има още много свличания и паднали електрически стълбове, които и все още са напрегнат . Няма ток в част от Давидково, Стърница, Босилково, Вълчан дол и Глогино.
 Редица свлачища в Баните
Както към този момент писахме, в цялата област Смолян е оповестено бедствено състояние поради проблемите, основани от снеговалежа. Затворени са проходите „ Пампорово “ и „ Превала “, а в десетки обитаеми места в региона към момента няма електричество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР