Редица страни от ЕС обмислят възможността за налагане на санкции

...
Редица страни от ЕС обмислят възможността за налагане на санкции
Коментари Харесай

АП: ЕС обмисля санкции срещу Мадуро

Редица страни от Европейски Съюз обмислят опцията за налагане на наказания на венецуелския президент Никола Мадуро, както и на дузина чиновници. Това заяви АП.

Според дипломатическите източници броят на страните, които интензивно разискват тези ограничавания, са Обединеното кралство, Франция, Германия, Испания и Холандия. Повечето от тези ограничения се поддържат от Лондон. Говорим за финансови наказания против тези лица, както и за възбрана за влизане в Европейски Съюз.

Въпреки това, както отбелязва организацията, окончателното решение към момента не е взето . Няма консенсус, когато е целесъобразно да се подхващат тези ограничения, и няма сигурност дали те няма да се намесят в разговора сред управляващите на страната и водачите на опозицията.

Сред тези, за които налагането на наказания е най-вероятно, са министърът на защитата на Боливарската република Владимир Падрино Лопес и министърът на известията и информацията на Венецуела Хорхе Родригес. Както показва организацията, с цел да наложи Европейски Съюз наказания против президента на Венецуела и други длъжностни лица, е належащо единодушието на всички страни от Общността .

На 23 януари водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо се разгласи за настоящ президент на Венецуела. Съединените щати го признаха за краткотраен държавен глава, страните от групата на Лима (с изключение на Мексико), Организацията на американските страни и множеството от страните от Европейски Съюз се причислиха към тях.

Мадуро назова случая опит за прелом и разгласи скъсването на дипломатическите връзки със Съединени американски щати. Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Ел Салвадор, Сирия и Турция показаха своята поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР