Редица спортни, фитнес и уелнес тракери стават все по-сложни и

...
Редица спортни, фитнес и уелнес тракери стават все по-сложни и
Коментари Харесай

Персонализираните операционни системи доминират на пазара на носима електроника

Редица спортни, фитнес и уелнес тракери стават все по-сложни и към този момент изискват по-усъвършенстван хардуер. Това е по този начин поради операционните системи, вградени в носимата електроника, които подкрепят програмирането на устройствата и усъвършенстват продуктивността, сигурността и сигурността им. Много от тези операционни системи получават все по-общо предопределение, както е при умните часовници, чиито функционалности непрекъснато се усилват. Простите спортни, фитнес и уелнес тракери, които наблюдават единствено един индикатор, да вземем за пример сърдечния темп, изискват операционна система, която приоритизира тази задача в действително време. Тези операционни системи могат да бъдат създадени от самия доставчика на устройството или да бъде употребена такава на Гугъл или Linux. ABI Research, консултантска компания, предлагаща стратегически насоки за трансформационни технологии, предвижда, че спортните, фитнес и уелнес тракери ще бъдат доминирани от Linux и лични операционни системи сред 2018 година и 2023 година През 2018 година, двата сегмента съставляват надлежно 53% и 38% от целия пазара, като за операционните системи, основани на Android, остават едвам 9%.



" Със спортни, фитнес и уелнес тракери, в това число устройствата за следене на интензивността и такива за мониторинг на сърдечния темп и отброяване на извървяното за деня разстояние, пазарът на операционни системи ще стане доста разнороден ", споделя Стефани Лорънс, анализатор в ABI Research, и обръща внимание, че по-умните устройства, които наблюдават огромен брой индикатори, се нуждаят и от по-сложна операционна система.

За устройства с една съществена функционалност, като мониторите за сърдечен темп, се изисква операционна система в действително време. Този вид носима електроника съставлява част от сериозна система, която има съответно деяние, и изисква завършването му в границите на избран интервал от време, с цел да даде то бърз и предвидим отговор. Операционната система в действително време прави първо действието с най-голям приоритет, като стопира всевъзможни вторични задания, което подсигурява, че сърдечният темп на потребителя се управлява непрестанно. Затова и видът на устройството постоянно би трябвало да се взима поради при избора на операционна система.

Доставчиците на спортни, фитнес и уелнес тракери също би трябвало да дефинират сами за себе си дали да разработят лична операционна система, ориентирана към тъкмо избраното устройството, да се възползват от някоя налична операционна система, която ще има висока функционалност и наличност на приложения, или да приспособяват операционна система с отворен код, което е и най-евтината опция.

Компании като Гугъл обезпечават операционна система за носима електроника, основана на Android, която разрешава на доставчиците да оферират устройства с различим потребителски интерфейс, огромна библиотека от приложения и съгласуемост с разнообразни смарт телефони, включително и на Apple. Тя се употребява най-вече за зареждане на по-сложни устройства, които имат доста функционалности.

Все по-голям брой производители на спортни, фитнес и уелнес тракери обаче създават свои лични операционни системи, в това число Fitbit и Garmin, защото това разрешава на компанията да подсигурява, че операционната система е напълно съвместима с устройството и обезпечава всички функционалности, живота на батерията и опцията за свързване с разнообразни външни носители. Собствените операционни системи могат да бъдат както с общо предопределение, по този начин и работещи в действително време, според от условията на устройството. Тъй като спортните, фитнес и уелнес устройства не изискват огромна библиотека от приложения, личната операционна система или потреблението на непозната такава с отворен код постоянно са най-предпочитаните разновидности.

" Операционната система е значим аспект, който би трябвало да се вземе поради при проектирането и създаването на спортни, фитнес и уелнес тракери. Видът на устройството ще дефинира кой да е нейният вид. Най-важните съображения за доставчиците и разработчиците на тракери са две - какъв вид операционна система се изисква и кои, в случай че има такива, други устройства би трябвало да работят взаимно с устройството ", заключава Стефани Лорънс.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР