Редица работодатели отговарят на исканията на работниците за повишаване на

...
Редица работодатели отговарят на исканията на работниците за повишаване на
Коментари Харесай

Ваучерите за храна за 2023 г. са под въпрос без действащ парламент

Редица работодатели дават отговор на настояванията на служащите за повишение на заплатите посредством спомагателни ваучери за храна, вместо с пари в брой. Други си вършат оглушки и за двете.

Работодатели имат подготвеност да дават по-големи суми

Ваучерите за храна за 2023 година са под въпрос. Причината за това е, че месечната сума за даване на ваучери за храна на един служащ беше увеличена от 80 лева до 200 лева посредством Закона за бюджета за 2022 година За да важи тази сума и за идната година, би трябвало да бъде записана в непрекъснатите разпореждания на Закона за корпоративното подоходно облагане или удължена в бюджета за 2023 г.

Но с цел да се случи това, би трябвало да има настоящ парламент.

С над 150 хиляди са се нараснали служащите, които получават ваучери за храна от началото на годината до момента, до почти 650 хиляди души месечно, оповестиха от Асоциацията на операторите на ваучери за храна. Над половината от работодателите са нараснали месечната сума за ваучери за храна на своите чиновници и сега междинната сума, която те получават, е 150 лева на месец, демонстрират данни на Асоциацията. Над 80% от работодателите имат намерение да покачат тази сума до края на годината, а над половината от тях декларират желанието си да усилят сумата до максимума от 200 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР