Редица проучвания, провеждани през годините, предполагаха, че мастурбацията е просто

...
Редица проучвания, провеждани през годините, предполагаха, че мастурбацията е просто
Коментари Харесай

Ето защо човек еволюционно е достигнал до нуждата да мастурбира

Редица изследвания, провеждани през годините, допускаха, че мастурбацията е просто непряк артикул от половата възбуденост. Но последните проучвания по въпроса настояват, че сходен вид държание в действителност има еволюционна цел - най-малко при мъжете.
Откритията демонстрират, че мастурбацията се е развила при мъжките примати, с цел да усили триумфа на чифтосването и да помогне за отбягване на полово излъчени инфекции.
Учените обаче признават, че когато става дума за дами, към момента не са наясно за какво при тях се стига до миг на самозадоволяване.
Любопитно е, че мастурбацията не се практикува единствено от хората. Тя е постоянно срещана процедура в животинското царство, изключително при приматите. Досега обаче остава неразбираемо по какъв начин и по кое време е станало разпространяването ѝ. В последните изследвания по тематиката е събран най-големият набор от данни досега, от близо 400 източника.
Анализът на данните разкрива, че мастурбацията датира от милиони години и евентуално даже е била практикувана от общия предшественик на маймуните и хората.
И с цел да разбере за какво еволюцията предизвиква мастурбацията, екипът тества няколко теории. Предполага се, че самостимулацията усъвършенства оплождането по няколко аргументи. Първо, мастурбирането без еякулация преди секс усилва възбудата - тактичност, която може да бъде изключително потребна за мъже, които има възможност да бъдат прекратени по време на секс и това им оказва помощ да еякулират по-бързо.
Второ, мастурбацията с еякулация, разрешава на мъжките човеци да отделят непълноценната сперма, оставяйки висококачествената налична за чифтосването.
Следващата догадка, наречена " догадка за отбягване на патогени ", допуска, че мастурбацията понижава риска от полово излъчени инфекции посредством пречистване на уретрата, написа Daily Mail.
Откритията оказват помощ да се хвърли светлина върху постоянно срещаното, само че малко разбираемо полово държание и съставляват забележителен прогрес в разбирането за функционалностите на мастурбацията. Фактът, че автосексуалното държание може да извършва адаптивна функционалност, че е навсякъде публикувано в разреда на приматите и се практикува от пленени и диви представители и на двата пола, демонстрира, че значима е част от репертоара на здравословното полово държание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР