Редица популярни приложения и услуги, включително приложенията Spotify, Pinterest, Tinder

...
Редица популярни приложения и услуги, включително приложенията Spotify, Pinterest, Tinder
Коментари Харесай

Стотици приложения спряха заради софтуерен бъг

Редица известни приложения и услуги, в това число приложенията Spotify, Pinterest, Tinder и Viber стопираха да работят за iOS устройства, като разбори допускат, че Фейсбук е отговорен.

От Viber написаха: " Хиляди приложения в света, в това число " Вайбър " на iOS / iPhone, стопираха да работят заради механически проблем, който ще бъде отхвърлен допустимо най-скоро. Не деинсталирайте и преинсталирайте Viber - няма да отстраните казуса ".

В обществени мрежи заваляха постове за приложения, които се срутват всякога, когато се започват на iPhone и iPad. Приложенията могат да бъдат стартирани, в случай че устройството е офлайн, което е потребно в някои случаи (ако имате доста музика, записана на Spotify, например), само че изцяло ще наруши тяхната функционалност.

Въпреки че точната причина за спиранията към момента не е доказана, се допуска, че повода е софтуерен проблем на Фейсбук или iOS SDK софтуера, който доста приложения употребяват.

Фейсбук призна още тази заран, че софтуерът им основава проблеми. „ Ние знаем и изследваме увеличението на грешките в iOS SDK, което води до срив на някои приложения “, обявиха от компанията в публично известие.

Раздразнението на потребителите е целесъобразно, като се има поради, че това не е първият път, когато SDK на гигантската обществена медия нокаутира огромен брой приложения.

Почти еднакъв проблем породи и на 6 май, когато огромна част от приложенията за iOS стопираха да работят за по-голямата част от деня.

 „ Фейсбук в действителност упорства разработчиците да конфигурират SDK, евентуално тъй като желаят богатите данни, които могат да събират от потребителите на тези приложения “, сподели разработчикът на приложения Гилхерм Рамбо през май.

Това значи, че когато има проблем с услугите на Фейсбук, това визира голям брой други приложения, както през днешния ден.

Всеки път, когато потребителят отвори приложение, употребявайки SDK, той се обажда на сървърите на Фейсбук. Ето за какво отварянето на приложение офлайн предотвратява казуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР