Редица олимпийски и световни шампиони ще участват в световното първенство

...
Редица олимпийски и световни шампиони ще участват в световното първенство
Коментари Харесай

167 състезатели от 43 държави ще участват СП по фигурно пързаляне

Редица олимпийски и международни първенци ще вземат участие в международното състезание по фигурно пързаляне в японския град Сайтама, което стартира на 20 март. Сайтама за повторно е хазаин на шампионата на планетата след 2014 година. 167 фигуристи от 43 страни ще започват на шампионата - 35 мъже, 40 дами, 19 спортни двойки и 27 танцови двойки.

България ще бъде показана единствено от Александра Фейгин при дамите. В конкуренцията ще вземат участие олимпийските първенци от Пьончан 2018 Алина Загитова (Русия) и Юдзуру Ханю (Япония), международните първенци за предходната година Нейтън Чън (САЩ) при мъжете и Габриела Пападакис/Гийом Сисерон (Франция) при спортните двойки, както и доста още медалисти от олимпийски игри и международни шампионати.

Общият награден фонд е 886 хиляди $ и той ще бъде разпределен сред първите шест във всяка от четирите категории. По стратегия шампионата стартира в сряда с късата стратегия при спортните двойки и при дамите, където ще вземат участие Александра Фейгин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР