Редица нови мерки и органичения влизат в сила от понеделник

...
Редица нови мерки и органичения влизат в сила от понеделник
Коментари Харесай

Четвърта доза, задължителна ваксинация и нови ограничения. Страните се подготвят за варианта Омикрон

Редица нови ограничения и органичения влизат в действие от понеделник в другите страни, поради настъпването на новият вид на COVID-19 - Омикрон.

В Израел болница приложи 4-та доза от имунизацията против ковид на тестова група, съобщи Ройтерс. Страната обмисля да утвърди мярката за уязвимите групи от популацията в опит да изпревари скока на инфекциите поради разновидността Омикрон.

Проучването на Медицински център Шеба в Рамат Ган „ ще се концентрира върху ефикасността на имунизацията за произвеждане на антитела и сигурността, с цел да се откри дали е нужна четвърта доза като цяло “, съобщи представител на центъра.

150-те участници в изследването са медицински личен състав. Експертна група на Министерството на здравеопазването предходната седмица предложи Израел да стане първата страна, която ще предложи четвърта доза ваксина - известна още като втори бустер - на хората на възраст над 60 години, на тези с компрометирана имунна система, и на медицинските служащи.

Междувременно стана ясно, че Белгия обмисля въвеждането на наложителна имунизация против ковид. Това се разбра от изказване на белгийския министър председател Александер де Кро пред “Политико ”. Френскоезичните социалисти, които са част от държавното управление на Де Кро, по-рано настояха за наложителна имунизация в страната, само че тогава той назова сходна стъпка „ политически мързел “.

В очевидна смяна на мнението си министър председателят либерал съобщи, че обстановката в интензивните отделения го е предиздвикала да премисли.

Допълнителни ограничавания работят към този момент и в други страни. От понеделник наложителна имунизация за частния бизнес беше въведена в Ню Йорк. С това градът се трансформира в първият в Съединени американски щати, който ще се ползват сходни условия. Програмата изисква лицата да са получили две дози от ваксини против ковид. Освен това, за хранене на закрито, фитнес и развлечение ще бъде изисквано доказателство за имунизация и за деца на възраст от пет до 11 години.

В Чехия става наложителен PCR тест за всички идващи, изработен до 72 часа преди влизане в страната. Изискването няма да се ползва при пасажери, които са с сложена бустерна доза. И в Дания от понеделник важат нови условия за влизащите в страната. Гражданите, които нямат позволение за престояване, би трябвало да показват негативен резултат от тест. Пътуващите, които имат позволение за престояване, би трябвало да създадат тест или преди пътуването си, или до 24 часа след идването.

Във Франция новите ограничения ще бъдат разисквани от президента Еманюел Макрон с основни министри. Здравните управляващи към този момент предложиха на пълнолетните жители да се ваксинират с бустерна доза три месеца след първичната имунизация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР