Редица нетрадиционни места в Германия ще отворят врати, за да

...
Редица нетрадиционни места в Германия ще отворят врати, за да
Коментари Харесай

Германия отваря секции на нетрадиционни места, за да повиши интереса към евроизборите

Редица нетрадиционни места в Германия ще отворят порти, с цел да предложат на жителите опция да гласоподават на идните избори за Европейски парламент, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Усилията са част от акцията " Кажи Да на Европа ", самодейност, имаща за цел да активизира гласоподавателите за европейските избори, на които нормално изборната интензивност е надалеч по-ниска от тази на националните избори в Европейски Съюз.

Тези специфични места ще отворят порти преди формалната дата на изборите в Германия, която е 26 май. Ако се записват за самодейността, жителите ще могат да употребяват места за гласоподаване като Центъра за авиационно образование на " Луфтханза " на 15 май, съблекалните на футболния клуб Борусия Дортмунд на 19 май и концертната зала на Филхармонията на Елба в Хамбург на 20 май.

Може би най-знаковото място е в Берлин, където през днешния ден жителите можеха да пуснат хартиени бюлетини в художествената изложба на Кристиан Борос, която се намира в изработен от солиден бетонен бункер от Втората международна война.

" Като бивше бомбоубежище този бункер е място, където историческите промени личат ясно. Историческата смяна значи и политическа смяна ", се споделя в поканата.

Бункерът е на пет равнища и е издигнат в центъра на Берлин от нацистите. След войната той остава на територията на някогашната Германска демократична република и тогавашната Източна Германия е употребен като склад за плодове, а след рухването на Берлинската стена е преустроен в известен клуб за техно музика.

Впоследствие Борос, който е медиен бизнесмен от Дюселдорф, решил да употребява бункера, с цел да съхранява сбирката си от творби на изкуството.

В галерията сета са изложени произведения на художници от Естония, Китай, Швейцария, Англия, Южна Америка, Белгия и Съединени американски щати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (333)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР