Редица нередности са оскъпили ремонта на десетки пътища у нас,

...
Редица нередности са оскъпили ремонта на десетки пътища у нас,
Коментари Харесай

Пътни ремонти са излезли в пъти по-скъпи

Редица нередности са оскъпили ремонта на десетки пътища у нас, разгласи служебният районен министър Виолета Комитова.

По думите ѝ, министерството е направило обзор на договорите за ремонт на пътища, за които строителни компании желаят 1,5 милиарда лева от страната.

Прегледът посочил, че ремонтите, осъществявани по тези контракти, са правени по този начин, че да се оскъпят с към 2,6 пъти, което ощетява държавната хазна с към 600 млн. лева

Под прикритието на настоящи поправки се правят съществени, парите за които били превеждани на строителите в края на годината с разпореждане на Министерския съвет.

" Проведохме доста диалози с компаниите и разбрахме по какъв начин се е случвал процесът: стартират те с 400 млн., работят, работят по задачи, които в допълнение АПИ им дава - за към 1,5 милиарда, и най-после на годината с министерско разпореждане им се отпуска разликата в средствата. И по този начин те са сигурни, че всяка година си разпределят 28 области 1,5 милиарда лева за поддръжка на републиканската пътна мрежа ", сподели Виолета Комитова.

" Схемата е съвсем идентична с построяването на автомагистрала " Хемус ". Аз не виждам безусловно никакво разграничение. Алчност, блян към замогване на избрани хора ", безапелационен е служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР