Редица местни продукции на HBO се радват на голям зрителски

...
Редица местни продукции на HBO се радват на голям зрителски
Коментари Харесай

HBO се разраства извън САЩ и ще излъчва оригинални тв поредици в Европа

Редица локални продукции на HBO се радват на огромен зрителски интерес

Още по тематиката
Как за 20 години Netflix промени филмовия бизнес

Някогашният стартъп чества с положителни индикатори за тримесечието
18 апр 2018
Netflix доближи 100 милиарда $ пазарна капитализация

Компанията е нараснала клиентите си с над милион повече от предстоящото
23 яну 2018 Чешкият сериал Mammon, който споделя историята на проверяващ публицист, уличаващ брат си в корупционни схеми, се радва на изключително огромна известност в страната. Разтърсващата драма има по-голям брой фенове в Чехия от Game of Thrones, като това е част от тактиката на HBO да ускори въздействието си отвън Съединени американски щати посредством истински тв поредици в Европа и други страни, написа Bloomberg.

Нов способ

За първи път следената от американския конгломерат Time Warner – HBO, ще основава характерни шоу стратегии на разнообразни езици, с цел да разшири въздействието си в Западна Европа и на Скандинавския полуостров.

Бернадет Аулестия, шеф на дивизията за световна дистрибуция в HBO, разяснява, че в много случаи телевизионната публика избира локалните им продукции пред Game of Thrones или Westworld.

Засилена конкуренция в сектора

Важно е да се означи, че напъните за агресия на HBO са предизвикани от засилващата се конкуренция в бранша за стрийминг услуги. Преди дни американската компания Amazon избра шеф за неотдавна образуваното звено за продукция в Европа и към този момент основава шоу стратегии и сериали във Франция и Испания. От своя страна американската група за стрийминг услуги Netflix разгласи 7 нови тв продукции, които ще бъдат предавани в Холандия, Франция, Италия, Испания и Германия. От мениджмънта на Netflix споделиха, че чакат някои от сериалите да добият известност в международен мащаб. От управлението дават за образец гермaнския престъпен трилър Dark, който има 9 пъти повече фенове в страната, в сравнение с в чужбина.

През тази година HBO възнамерява да сътвори общо 250 часа истински продукции за задгранични фенове, което е растеж от 40% по отношение на 2017 година Една от тях е испанската драма Patria, която е основана на едноименния бестселър за взаимоотношенията сред две фамилии по време на военния спор сред Испания и Националното освободително придвижване на баските.

От HBO считат, че излъчването на локални тв стратегии ще докара до увеличение на клиентите. През 2004 година каналът извършва сходен бизнес модел в Латинска Америка, когато започва аржентинския сериал Epitafios. През идващите 4 години броят на клиентите в района нараства с 53%. Присъствието на HBO отвън Съединени американски щати
През 2017 година приходите на HBO са били 6 милиарда $, като 25% от тях са от пазарите отвън Съединени американски щати. Каналът, който е под полезрението на AT&T, се излъчва в 67 страни. В Европа HBO е наличен в 17 страни посредством сателитни и кабелни услуги, в това число и в България, като само в Испания и в Северна Европа се излъчва на онлайн платформи. Броят на абонираните консуматори по света към него, както и към дъщерната Cinemax, е 142 млн. От друга страна, Netflix разполага със 125 млн., а Amazon Prime с малко над 100 млн.
Към момента доста малко от европейските продукции на HBO са налични за аудиторията в Съединени американски щати, само че през идната година управлението възнамерява да предприеме амбициозна стъпка, като направи всички сериали, филми и шоу стратегии от интернационалния си азбучник налични за американските консуматори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР