Редица медии днес припомнят случка от преди две години, когато

...
Редица медии днес припомнят случка от преди две години, когато
Коментари Харесай

Дронът на КАТ-София избяга, не му въвели правилните GPS координати

Редица медии през днешния ден напомнят преживелица от преди две години, когато КАТ-София загуби своя дрон по време на проби на машината. Решихме обаче да я споделим и ние, тъй като сходно нещо безспорно би трябвало да е за урок на всички, решили да се снабдят с летяща машинка.

Историята стартира с това, че столичните катаджии решили да си купят дрон. Искали да си оказват помощ в работата и да бъдат в крайник с технологиите на 21-ви век. Събрали си дребна сума пари и купили машината за към 400 лв., описват самите те.
Случката не е влизала в формалните отчети на Министерство на вътрешните работи, защото дронът не е бил закупен с пари на ведомството, а с персонални средства на катаджиите. И е разказана за първи път през юни 2017-а от един от участниците, настояват публицисти.
Всичко се случило по време на тестванията и на процедура първия полет на дрона. Разказът твърди, че служителите на реда не се срещнали с инструкцията и напряко решили да тестват машинката по какъв начин лети. Дронът, чиято марка остава незнайна, имал специфична конфигурация за HOME локация, на която да се върне. Полицаите не запомнили да вкарат обаче точните координати на летящата машина къде тъкмо да се върне и тя отлетяла в незнайна посока, когато бутонът бил натиснат. Както се майтапят някои сътрудници публицисти – „Я към Илиянци, я към Китай“.
Въпреки нелепата преживелица столичните пътни служители на реда са се зарекли отново да съберат пари и да купят нов дрон. Този път обаче първата им работа щяла да бъде да вкарат координатите на „ дома “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР