Редица компании се оттеглят от Великобритания заради Брекзит, пише в."Гардиън".

...
Редица компании се оттеглят от Великобритания заради Брекзит, пише в."Гардиън".
Коментари Харесай

Компании обявиха, че напускат Великобритания заради Брекзит

Редица компании се отдръпват от Англия поради Брекзит, написа в. "Гардиън ". Това е следващ удар за премиера Тереза Мей, която не може да обезпечи поддръжка за съглашението за изискванията на раздялата с Европейския съюз (ЕС).
182-годишната английска фериботна компания P&O разгласи, че изтегля корабите си от английските регистри. Шестте ферибота ще плават под кипърски байрак, тъй като по този начин компанията ще резервира данъчни облекчения, които дава Европейския съюз.
Технологичният колос Сони също напуща. Японската компания разгласи, че мести европейската си централа от Лондон в Амстердам, с цел да не бъде наранена активността й от Брекзит.
Много мнения провокира преместването на централата на компанията на английския милиардер Джеймс Дайсън от Англия в Сингапур.
Дайсън е един от огромните поддръжници на Брекзит и през цялото време призоваваше политиците страната да напусне без съглашение с Брюксел. Компанията му за новаторски прахосмукачки и сешоари има към 4500 служащи във Англия. Милиардерът не сподели за какво мести щаба й, само че разгласи, че няма да има съкращения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР