Редица известни играчи вече отстъпват на възродения брандHMD Global е

...
Редица известни играчи вече отстъпват на възродения брандHMD Global е
Коментари Харесай

Nokia изпревари преки конкуренти при смартфоните

Редица известни играчи към този момент отстъпват на възродения бранд

HMD Global е пуснала на пазара 25,1 млн. телефона в интервала октомври-декември 2017 година

През последното тримесечие на 2017 година са продадени повече смарт телефони с марката Nokia, в сравнение с HTC, Sony, Гугъл, Lenovo и OnePlus, съпоставени поотделно, сочат данни на анализаторската компания Counterpoint.

HMD Global, която преди една година взе правата за разработка и продажби на телефони с марката Nokia, е доставила на пазара в интервала октомври-декември 4,4 млн. смарт телефона, което й отрежда 11-то място измежду производителите с дял от 1%.

Обемът на продажбите на HTC, Sony, Гугъл, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad и Asus не се показват от Counterpoint, само че анализаторите настояват, че тези играчи на пазара отстъпват на HMD Global през четвъртото тримесечие.

В някои страни достиженията Nokia са впечатляващи. Твърди се, да вземем за пример, че във Англия марката заема трето място, а в Русия – пето по брой продадени устройства.
още по тематиката
В рамките на четвъртото тримесечие на 2017 година HMD Global е пуснала на пазара общо 25,1 млн. елементарни телефони и смарт телефони, което надвишава с 54% резултата на компанията за предходното тримесечие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР