Редица изследвания са показали и доказали, че ученето на глас,

...
Редица изследвания са показали и доказали, че ученето на глас,
Коментари Харесай

Робот помага на малчугани в четенето с разбиране

Редица проучвания са посочили и потвърдили, че ученето на глас, спомага за по-доброто схващане и асимилиране на наличието. И въпреки всичко, не всеки и не когато и да е може да си разреши или се усеща комфортно от това да приказва на глас пред себе си. 

Изследователи от университета в Твенте откриха, че сурогат на това стеснение може да бъде обществен робот. И още по-специално - те изследваха по какъв метод той може да е от изгода на децата, когато те учат. Резултатите демонстрират, че интеракцията с подобен робот или просто неговото наличие по време на учене, спомага на децата от начално учебно заведение да схванат и обяснят по-добре това, което учат, оповестява Neurosciencenews.

" Резултатите ни накараха да стигнем до заключението, че обществените роботи имат капацитета да оказват помощ в ученето при малчуганите по нов и позитивен метод ", изясни Франсис Вийнен, един от участниците в проучването.

Социално държание

Франсис изяснява още, че общественият робот е в положение да предразположи детето да изясни на глас това, което научава, даже когато никой различен не е в близост. " В нашето изследване използвахме робота ZENO, който може да демонстрира всевъзможни изражения на лицето, да вижда и да приказва. Социалното му държание може да провокира реакции у хората ".

Резултатите от изследването демонстрираха, че когато разполагат с робота за компания, децата прекарват повече време в пояснения, загатват по-подходяща информация и вършат повече връзки сред съответните информации. " Това е забавно - споделя Франсис, тъй като и в двете обстановки - една с робота ZENO и една с таблет - задачата и взаимоотношенията бяха идентични. И в двете обстановки децата бяха в положение да дадат словесни пояснения като и роботът, и таблетът реагираха по еднакъв метод, само че децата, които работеха дружно с робота, дадоха по-подробни и цялостни пояснения, което демонстрира, че са разбрали по-добре тематиката ".

Необходими са повече проучвания, с цел да се дефинира кои аспекти на робота са стимулирали децата да дават по-добри пояснения. Във всеки случай резултатите демонстрират, че обществените роботи имат капацитета да поддържат ученето при малчуганите по нов и позитивен метод.

Изследването е извършено с деца от 6 до 10-годишна възраст.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР