Редица интелигентни системи за управление на мобилността, управление на отпадъците,

...
Редица интелигентни системи за управление на мобилността, управление на отпадъците,
Коментари Харесай

Стартира платформата Смарт Бургас

Редица интелигентни системи за ръководство на подвижността, ръководство на отпадъците, мониторинг на околната среда, опасности от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, обществени и транспортни обекти вкара община Бургас през последните години. От през днешния ден започва и новата платформа Смарт Бургас, която сплотява всички предходни в една обща платформа.

Бургас потегля към модела СМАРТ СИТИ по образеца на редица сполучливи европейски градове. Прави го с ясното схващане, че ще изпита на гърба си всички негативи от несъвършенствата в процеса на внедряване и развиване на сходна умна платформа. Но Бургас не се опасява да пробва, а е потвърдил, че може да съумява.

В първичния вид на Смарт Бургас може да се следи видео стрийминг в действително време, да се научи потребна информация за пътната конюнктура, градския трафик, улиците в ремонт, обектите за спорт и здраве. Чрез нея може също по този начин да се информирате за свободните места за паркиране и вариантите за наем на велосипед, да видите уместно ли е времето за плаж през лятото и разходка край морския бряг през зимата. В осведомителното табло има още данни за равнището на водните басейни, чистотата на въздуха, както и къде да изхвърляте разделно генерираните от вас боклуци. Наборът от интерактивни карти пресъздава многочислените обекти на интерес и дава опция за избор и комбинации от тематики, които могат да се видят на един екран.

В платформата ще намерите още информация за културните и исторически забележителности, настоящите събития, както и лист с мобилните приложения, които могат да са ви от изгода в Бургас. А в модула за допитвания и анкети жителите ще могат да споделят своята дейна позиция, да дават своите рекомендации и тежки оценки. За вложителите се предлага информация за свободните терени в индустриалните зони, статистически данни за компаниите от бизнес картата на Бургас, с местонахождение, брой чиновници и тип активност.

Платформата е план в развиване. Тя не е съвършена, нито пък напълно приключена. Системата ще премине през редица усъвършенствания и допълнения с нови модули и функционалности. С упорита работа и помощ от бургазлии под формата на градивни рецензии и мнения, Смарт Бургас може да придобие основна роля в възстановяване качеството на живот на жителите и по-активното им включване в дейностите, касаещи градското обмисляне и развиване.

Платформата е налична от през днешния ден на следния адрес: https://smartburgas.eu/bg

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР