Редица имоти в Германия, собственост на руския олигарх Алишер Усманов,

...
Редица имоти в Германия, собственост на руския олигарх Алишер Усманов,
Коментари Харесай

Германските служби обискираха имоти на приближен до Путин руски олигарх

Редица парцели в Германия, благосъстоятелност на съветския олигарх Алишер Усманов, който е в санкционния лист на Европейски Съюз, бяха обискирани през днешния ден, предават интернационалните организации, прокуратурата в Мюнхен. Собственик на съветската минна компания Metalloinvest и считан за един от доближените на Путин, Алишер Усманов е в санкционните описи на Съединени американски щати и Англия.

Около 250 сътрудници на федералната полицейска работа и данъчната полиция са взели участие в обиските, извършени в разнообразни райони, в това число Бавария, Баден-Вюртемберг, Шлезвиг-Холщайн и Хамбург, прецизира прокуратурата.

Претърсени са общо 24 парцела на олигарха и още четирима души, показва немското издание " Шпигел ", представено от Българска телеграфна агенция.

Усманов, живял през последните години основно в Бавария, сега не е нито в Германия, нито в Русия. Разследващите считали, че е в родния си Узбекистан, отбелязва " Шпигел ".

69-годишният съветски милиардер, който е и някогашен президент на Международната федерация по фехтовка, е обвинен по-специално, че е наредил недвижимите му парцели да бъдат следени от охранителна компания, въпреки да са включени в листата на глобите, наложени през февруари от Европейски Съюз като реакция на съветското настъпление в Украйна.

Плащайки на охранителната компания, Усманов нарушил възбраната да се разпорежда със замразени активи. Четирите други лица, чиито парцели са били претърсени, са обвинени, че са  съдействали на това нарушаване посредством даване на услугите за наблюдаване.

Освен това се подозира, че Усманов е направил данъчни злоупотреби в размер на 550 милиона евро, прибавя " Шпигел ", без това да е доказано от мюнхенската прокуратура.

Списанието го показва като подставено лице, употребявано от съветския президент за търговски покупко-продажби. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР