Редица големи компании забраниха на служителите да ползват AI ботове

...
Редица големи компании забраниха на служителите да ползват AI ботове
Коментари Харесай

Apple забрани на служителите да използват ChatGPT


Редица огромни компании не разрешиха на чиновниците да употребяват AI ботове в работата
(снимка: CC0 Public Domain)

Ин струментите за работа, основани на изкуствен интелект в облака, бързо се популяризират в корпорациите. Но не всички са щастливи от това. Наскоро управлението на Apple забрани на чиновниците да употребяват AI ботове в работата, опасявайки се от приключване на сензитивна информация.

Самата компания създава инструмент с изкуствен интелект под формата на известния към този момент чатбот, само че не разрешава на чиновниците да употребяват AI решения на трети страни като Copilot, който оказва помощ на програмистите да основават код, заяви Уолстрийт Джърнъл.

Apple е известна със своята строга политика за дискретност, която съвсем изцяло отстрани приключването на информация за бъдещи артикули, макар големия мащаб на бизнеса и съществуването на голям брой контрагенти.
още по темата
В новите условия на бързо разпространяване на AI ботовете като ChatGPT и негови аналози, ИТ колосът от Купертино желае да блокира евентуален канал за приключване на фирмена информация.

Apple е единствено една от многото компании, които не разрешиха потреблението на обществени чатботове за обработка на частна информация. След няколко случая такава възбрана вкара южнокорейската Samsung Electronics. Тенденцията се поддържа от някои американски банки и телекомуникационни оператори, както и от колоса в онлайн търговията Amazon.

Твърди се, че Apple работи върху личен езиков модел още от 2018 година, когато притегли Джон Джанандреа от Гугъл – експерт със сериозен опит в тази област. Оттогава основаната в Купертино компания погълна няколко дребни разработчици на изкуствен интелект.

През седмицата Apple отвори достъпа до мобилната версия на ChatGPT за потребителите на личния си магазин за приложения – App Store. Приложението е налично гратис за притежателите на iOS устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР