Редица германски политици са засегнати от инцидент с изтичане на

...
Редица германски политици са засегнати от инцидент с изтичане на
Коментари Харесай

В Twitter са изтекли данните на стотици германски политици


 В Twitter са изтекли данните на стотици немски политици

Редица немски политици са наранени от случай с приключване на данни. Става дума за имейл адреси, частна преписка, пароли, телефонни номера, работни имейли и фотоси, а измежду потърпевшите са публицисти, известни персони и политици. Информацията е публикувана от профила @_0rbit в Twitter, който сега е блокиран.

Макар че измежду документите има преписка на немския канцлер Ангела Меркел, представителят на държавното управление разяснява, че никаква сензитивна информация, обвързвана с Меркел, не е изтекла. Засега не е ясно кой стои зад случая. Сред жертвите са политици от всяка съществена партия в страната като се изключи крайнодясната „ Алтернатива за Германия “.

Специалисти по сигурността означават, че изтеклата информация е била освен подробна, само че и е била публикувана измежду редица уеб сайтове и огледални линкове. „ Твърде доста старания са били положени, с цел да се подсигурява, че ще бъде в действителност мъчно тези данни да бъдат свалени “, допълват специалистите.

Също по този начин все още не е известно по какъв начин виновните за офанзивата са придобили изтеклата информация, само че от Федералната работа за осведомителна сигурност на Германия означават, че няма доказателства за осъществена сполучлива хакерска атака против държавните мрежи. „ След първичния разбор доказателствата демонстрират, че данните са получени посредством погрешно потребление на потребителски имена и пароли за влизане в облачни услуги, имейл профили или обществени мрежи. Към момента нищо не показва, че системите на Народното събрание или държавното управление са компрометирани “, уточни вътрешният министър Хорст Зеехофер.

От Twitter удостоверяват, че към този момент компанията е подхванала дейности против @_0rbit профила: „ Публикуването на персонална информация без категорично позволение на съответния субект е директно нарушаване разпоредбите на обществената мрежа. Освен това ние скоро обновихме нашите правила, с цел да забраним разпространяването на всевъзможни хакнати материали, които съдържат персонална информация, търговски секрети или могат да слагат хората в неприятна обстановка “.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР