Редица европейски страни разхлабват от понеделник още повече мерките, наложени

...
Редица европейски страни разхлабват от понеделник още повече мерките, наложени
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Поредно разхлабване на ограниченията

Редица европейски страни разхлабват от понеделник още повече ограниченията, наложени поради пандемията от Covid-19.

70 % от жителите на Испания в понеделник навлизат в предпоследен стадий от излизането от изолацията. Отварят се тераси на кафенета, питейни заведения и заведения за хранене, само че при условие да не бъдат заети по едно и също време повече от 50 % от масите и да се дезинфекцира. Възобновяват активността си търговски обекти до 400 квадратни метра, религиозни институции, музеи, само че с ограничавания на броя на едновременните гости. Отварят се хотели, само че без зоните за общо прилагане и заведенията за хранене в тях.

В Мадрид, Барселона и елементи от Кастилия и Леон, където инфектираните са към момента много, рестриктивните мерки са на първата фаза на разхлабване, което значи, че са позволени единствено срещи с другари и родственици, живеещи в една провинция. Там не би трябвало да се събират групи от повече от 10 души. Има ограничаване и в разходките и самостоятелните спортове навън, които са във времеви шпации.

Вчера испанският министър председател изиска от Народното събрание още 15 дни карантина, до 21 юни, за " да завърши един път вечно с пандемията ". " Почти постигнахме това, към което се стремим ", сподели Педро Санчес и изрази облекчение от спада на броя на новите случаи. От 21 юни изключителното състояние ще завърши, а от 1 юли хората ще могат да пътуват в цялата страна. На 1 юли също по този начин Испания ще отвори границите си за туристи, добави Санчес.

В Испания има 239,4 хиляди случая на болест и 27 127 смъртни случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР