Редица европейски страни разхлабват от днес още повече мерките, наложени

...
Редица европейски страни разхлабват от днес още повече мерките, наложени
Коментари Харесай

Редица европейски страни разхлабват още повече мерките

Редица европейски страни разхлабват от през днешния ден още повече ограниченията, наложени поради пандемията от Ковид-19.

Във Англия стартира втори стадий на разхлабване на карантинатата, въведена на 23 март. Възобновява се работата на някои учебни заведения, само че множеството магазини ще останат затворени до 15 юни. Днес на учебно заведение в Англия ще се върнат децата от подготвителните класове, първите и последните класове на началните учебни заведения. Възобновяват работа детските градини, пазарите и автосалоните.

Подновяват се редица надпревари, само че без фенове. На хората ще се позволяват срещи на открито с родственици и другари при спазване на двуметрова отдалеченост. Но групите не би трябвало да са повече от 6 души. В страната има над 274 000 случая на болест и 38,5 хиляди летални случая.

В Португалия стартира последният стадий от намаляване на рестрикциите, включващ отваряне на огромни търговски центрове. Подновява се напълно работата на заведения за хранене и кафенета, позволява се събирането на групи хора до 20 души. Отварят се спортни зали, киносалони, театри, само че при ограничение на едновременната посещаемост. От 6 май ще се отворят и плажовете.

В Лисабон обаче последният стадий ще изчака до четвъртък поради местни огнища на болест в небогати покрайнини и индустриални хъбове. В страната има 32,5 хиляди случая на болест и 1410 летални случая.

70 % от жителите на Испания през днешния ден навлизат в предпоследен стадий от излизането от изолацията. Отварят се тераси на кафенета, питейни заведения и заведения за хранене, само че при условие да да заети по едно и също време 50 % от масите и да се дезинфекцира. Възобновяват активността си търговски обекти до 400 квадратни метра, религиозни институции, музеи, само че с ограничавания на броя на едновременните гости. Отварят се хотели, само че без зоните за общо прилагане и заведенията за хранене в тях.

Но в Мадрид, Барселона и елементи от Кастилия и Леон, където инфектираните са към момента много, рестриктивните мерки са на разхлабване първа фаза, което значи, че е позволено единствено среща с другари и родственици, живеещи в една провинция.

Там не би трябвало да се събират групи от повече от 10 души. Има ограничаване и в разходките и самостоятелните спортове навън, които са във времеви шпации. В Испания има 239,4 хиляди случая на болест и 27 127 смъртни случая.

В Нидерландия се отварят кафенетата, заведенията за хранене, музеите и киносалоните. Общественият превоз се връща към естествена работа, а от на следващия ден се отварят и междинните учебни заведения. В заведенията обаче не може да има повече от 30 индивида, а хората би трябвало да съблюдават отдалеченост от 1,5 метра един от различен като се изключи членовете на едно и също семейство. Гимназиите ще възобновят работа на 15 юни, както и университетите. Началните учебни заведения възобновяват работа на 8 юни. Там класовете ще бъдат разграничени на две групи, които ще се редуват да учат в класните стаи. Възобновяват работа и театрите, киносалоните и концертните зали при условие 30 фенове в една зала и отдалеченост от 1,5 метра сред тях. В страната има над 46,4 хиляди случая на болест и съвсем 6000 умряли.

В Норвегия от през днешния ден се позволяват работните пътувания към страни от Северна Европа без условие за 10-дневна карантина. Отварят се питейни заведения и увеселителни паркове. В страната има 8437 случая на болест и 236 умряли.

Във Ф инландия се отварят още веднъж заведения за хранене, музеи и театри, отварят се и компании, предоставящи публични услуги, а продажбата на алкохол се позволява от 9 до 22 ч. Разрешава се осъществяване на публични мероприятия с най-много до 50 души. При избрани условия ще може да се организират и събития с участници до 500 души. Вътрешният туризъм още веднъж е вероятен. В страната има 6859 случая на болест и 316 летални случая.

В Италия от през днешния ден отварят редица културни обекти, измежду които Колизеят в Рим. Страната се готви за идващ стадий на излизане от изолацията, който ще е на 3 юни.

В Полша се възобновяват вътрешните полети, спрени в продължение на 11 седмици. На 6 юни възобновяват работа и киносалоните, театрите, фитнесклубовете, басейните, салоните са масаж и аткрационните паркове, само че при нови санитарни правила. В страната има 23 786 случая на болест и 1064 умряли.

В Украйна също възобновяват работата на спортните зали и се възобновяват междуобластните пътувания. Отварят се плажовете и още веднъж почват работа и детските градини. В страната има 23 672 случая на болест.

В Москва също има анулация на рестрикции, наложени поради ковид. Отварят се търговски центрове и непродоволствени магазини. Така на работа ще отидат съвсем 263 000 чиновници в тях. Заработват автосалоните, предприятията за битови услуги. В комерсиалните центрове остават затворени обаче киносалоните, салоните за хубост, фитнес залите и детските стаи, а заведенията за хранене там ще доставят храна по домовете. На хората се позволява и занимаване със спорт и разходки на открито при избрани условия. За задачата се отварят парковете и градините, само че ще се следи да няма скупчване на доста хора на едно място. До 14 юни остава условието за цифровите пропуски за излизане из напредване в града с транспортни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР