Редица европейски държави признаха Хуан Гуайдо за временен президент на

...
Редица европейски държави признаха Хуан Гуайдо за временен президент на
Коментари Харесай

Редица европейски държави признаха Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Редица европейски страни признаха Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуелапризнаха венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела, предадоха международните организации. Сред тях са Германия, Франция, Испания, Англия, Австрия, Холандия .

В Германия информацията беше обявена от говорителка на държавното управление в Берлин.

Във Франция новината беше обявена в „ Туитър” от президента Еманюел Макрон.

„ Венецуелците имат правото да се показват свободно и демократично. Франция признава Хуан Гуайдо за краткотрайно изпълняващ длъжността президент, който да провежда изборния процес”, написа Макрон.
Кризата във Венецуела: Мадуро не изключи да се стигне до революция В изявление за испанска телевизия той отхвърли апелите да свика предварителни президентски избори
В Испания министър председателят Педро Санчес в предавано по малкия екран изказване прикани Гуайдо да свика допустимо най-скоро президентски избори във Венецуела.

Англия също призна през днешния ден венецуелския опозиционен водач за краткотраен президент на страната. „ Николас Мадуро не провежда президентски избори в осемдневния период, който му дадохме. В разследване на това Англия и европейските и съдружници признават Хуан Гуайдо за краткотрайно изпълняващ длъжността президент в сходство с венецуелската конституция, до момента в който стане допустимо организирането на законни избори”, написа в „ Туитър” английският външен министър Джереми Хънт.

Австрия също е измежду страните, които признават Гуайдо. „ Режимът на (действащия президент на Венецуела Николас) Мадуро до момента отхвърляше да създаде свободни и почтени президентски избори. Поради тази причина считаме, че от този миг Хуан Гуайдо е изпълняващ длъжността президент в сходство с конституцията на Венецуела”, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц в „ Туитър”.

Гуайдо беше приет също от Дания, Швеция и Латвия .

(Използвани са материали на БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР