Редица държави започнаха да евакуират гражданите си от Китай заради

...
Редица държави започнаха да евакуират гражданите си от Китай заради
Коментари Харесай

Редица държави евакуират гражданите си от Китай

Редица страни започнаха да изтеглят жителите си от Китай поради епидемията от смъртоносния ковид. Заболелите към този момент са над 6 хиляди, а смъртните случаи – повече от 130.

„ Бритиш Еъруейс “ спря всички директни полети до Китай. От на следващия ден Англия стартира евакуация на английски жители от страната, само че има доста неясноти към процедурите за превозване и карантина на репатрираните.
Българи са под наблюдаване у нас поради епидемията в Китай По първични данни нямат ковид и положението им се усъвършенства
„ Честно казано аз се отписах от листата за евакуация. Защото не желая да се прибера и да изложа всички на заплаха “, показа Карн Ламберт, учител.

Япония към този момент прибра свои жители, като четирима от тях имат признаци на болестта и са изолирани в болница. В Китай се вият опашки за маски пред аптеките.

„ Децата и бебетата изкарват релативно леко вируса. Тежките случаи с висок риск от гибел са основно при възрастните хора и тези с хронични заболявания “, изясни Фън Зиджиян, зам.-директор на китайския Център по паразитни и заразни заболявания.
Четирима са българите, блокирани в град Ухан Това заяви за bTV краткотрайно ръководещият българското консулство в Китай Владислав Спасов
Ваксина се чака най-рано след 3 месеца. Учените оповестиха, че са култивирали проби от вируса и ще отнеме месец да основат имунизацията. След това ще се нужни две седмици за проби и месец и половина за дефинитивно утвърждение.

В град Ухан стартира стремително градеж на втора болница с спомагателни 1600 кревати. Първата болница ще е подготвена до понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР