Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на

...
Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на
Коментари Харесай

Редица държави налагат ограничения за пътуващите от България

 Редица страни постановат карантина на българските жители поради скока на случаите на инфектирани с COVID-19 у нас, съобщи БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се записват над 100 случаи на ковид. Именно поради тази причина редица страни започнаха спомагателни ограничения.

От сряда на българско-гръцката граница влизането в Гърция ще се реализира само с отрицателен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването. От южната ни съседка, която обичайно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани деликатно. Ако бъде открито, че измежду тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани плануваните в закона наказания.

Страната ни остана и в " аления лист " за пътешестване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на страната, се слагат под домашна карантина за 10 дни. А до 11 август Финландия удължи граничните ограничавания за България.

Още от 9 юли всички български жители подлежат на наложителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които показват медицински документ за негативна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дни от датата на пътуването. А преди няколко дни и управляващите в Литва предложиха 14-дневна карантина по отношение на идващите от България граждани. 

Според формалната статистика към днешна дата доказаните случаи на ковид в България са 7252, от които дейните са 3665. За последното денонощие новорегистрираните инфектирани са 77 души, открити от 1198 направени PCR проби. Хоспитализираните пациенти са 535, от които в интензивно поделение се намират 33 лица. Общият брой на излекуваните е 3319. Починалите, при които е открита коронавирусна зараза са 268.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР