Редица браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ заявиха своята

...
Редица браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ заявиха своята
Коментари Харесай

Редица браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ подкрепят министър Иванов

Редица браншови организации от бранш „ Плодове и зеленчуци “ обявиха своята поддръжка за министъра на земеделието доктор Иван Иванов, в писмени позиции. Членовете на асоциациите са разискали предложенията, които той е отправил към тях.

Браншът упорства да се усъвършенства политиката и отношението към бранша, както като финансова поддръжка, по този начин и за решение на всички административни и организационни проблеми, които срещат производителите.

В писмото се споделя още, че се чака да бъдат изпълнени поетите задължения, от страна на управлението на Министерството на земеделието, за заявяване на компесаторни ограничения в Брюксел и/или в България, във връзка със повишените цени на торове, препарати, горива, електрическа сила, с цел да бъде допустимо обособените производства в бранш „ Плодове и зеленчуци “ да продължат да съществуват. Декларацията, е подписана от Съюз на дунавските овощари, Асоциация български пипер, Асоциация на овощарите в България, Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Добруджански овощарски съюз, Национална био асоциация, Национален съюз на градинарите в България, Съюз на овощарите в България.

Подкрепа за министър Иванов е декларирана и от Националната асоциация на картофопроизводителите /НАК/. Членовете на организацията благодарят за проявеното схващане и професионалното отношение към проблемите на картофопроизводителите, породени от пазарните разтърсвания, по отношение на следствията от Коронавирус и повишаването на енергоносителите, както и съществени първични материали при производството, в резултат на войната в Украйна.

Всички организации в своите позиции декларират заем на доверие към министър Иванов и анулират плануваните протестни дейности, в очакване на поетите задължения.

Позицията на браншовиците е в отговор на декларираната подготвеност на управлението на Министерството на земеделието за открит разговор с представителите на бранша.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР