Редица бизнес организации се обявиха против намаляването на ДДС ставката

...
Редица бизнес организации се обявиха против намаляването на ДДС ставката
Коментари Харесай

Бизнес организации против намаляването на ДДС за ресторантите

Редица бизнес организации се оповестиха срещу намаляването на Данък добавена стойност ставката от 20 на 9 на 100 за ресторантьорския отрасъл и книгоиздаването. От Българската асоциация на софтуерните компании предизвестиха, че се основава доста рисков казус за диференцирана ставка, последствията от който ще бъдат понесени от другите сфери и компаниите в светлата стопанска система.

От софтуерната асоциация предизвестяват, че в случай че се осъществен прогнозите на министерството на финансите и се стигне до увеличение на корпоративния налог или ДДС-ставката за други бизнеси, това би сложило в затруднено състояние въпросните браншове.

Решението е недомислено и насърчава сивата стопанска система, показват от асоциацията.

През предходната година фирмите в нея обезпечават към 3% от Брутният вътрешен продукт и сега са от дребното браншове, които имат опция за разгръщане в изискванията на пандемия. Ето за какво точно техният бизнес би подсигурил приходи в хазната, допълват от организацията.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България също не утвърждават смяната в данъчните ставки, защото това би влошило бизнес климата и би привилегировало едни браншове пред други.

Тази работодателска организация е безапелационна, че, с цел да се подкрепи бизнесът, е по-разумно да се обезпечат условия за опазване на заетостта. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР