Редица бизнес компании се оттеглят от Великобритания заради Brexit, пише

...
Редица бизнес компании се оттеглят от Великобритания заради Brexit, пише
Коментари Харесай

Известни компании си тръгват от Великобритания заради Brexit - дори и такава, поддържаща Brexit

Редица бизнес компании се отдръпват от Англия поради Brexit, написа левият английски вестник The Guardian, представен от БГНЕС.
182-годишната английска фериботна компания P&O разгласи, че изтегля корабите си от английските регистри. Шестте ферибота ще плават под кипърски байрак, тъй като по този начин компанията ще резервира данъчни облекчения, които дава Европейския съюз.
Технологичният колос Sony също напуща Обединеното кралство. Японската компания разгласи, че мести европейската си централа от Лондон в Амстердам, с цел да не бъде наранена активността ѝ от Brexit.
Много мнения провокира преместването на централата на компанията на английския милиардер Джеймс Дайсън от Англия в Сингапур. Дайсън е един от огромните поддръжници на Brexit и през цялото време призоваваше политиците страната да напусне без съглашение с Брюксел.
Компанията на Дайсън за новаторски прахосмукачки и сешоари има към 4500 служащи във Англия. Милиардерът не сподели за какво мести основния ѝ офис, само че разгласи, че няма да има съкращения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР