Редица бизнес издания публикуват рейтинги от типа „Човек на годината“.

...
Редица бизнес издания публикуват рейтинги от типа „Човек на годината“.
Коментари Харесай

Генералният директор на AMD доктор Лиза Су бе включена в рейтинга на най-добрите ръководители

Редица бизнес издания разгласяват рейтинги от вида „Човек на годината“. След появяването на процесорите Ryzen на пазара, вниманието към лекар Лиза Су (Lisa Su), оглавяваща компанията AMD, неведнъж набъбна. В края на 2018 година Лиза Су бе класирана на 6-то място в рейтинга на Fortune „Бизнес персона на годината“. По този метод авторитетното издание акцентира заслугите на шефа на AMD за основаването и продажбата на процесори на пазар, на който от дълги години цари Intel.



В средата на тази година бизнес изданието Barron’s номинира Лиза Су за „Най-добрият общоприет шеф за 2019 година“ . В този лист са включени 30 CEO и в него няма ранглисти, Ето за какво за спечелили се смятат всичките 30 души, като победените са отпадналите от този лист.

Интересно е, че тази година от този лист бе изключен съоснователят на Nvidia Дженсен Хуанг (Jen-Hsun Huang). Предполага се, че повода за това е завършилата криптовалутна тресчица и застоя на сървърния пазара. Nvidia има доста нови хрумвания, само че последно време финансовите индикатори на компанията не са постоянни и не може да се предвижда нейния триумф за предстоящ интервал. И още, пазарът не хареса толкоз доста графичните процесори от семейството Turing.

А триумфът на Лиза Су се изяснява с нейната дарба да трансформира AMD от една догонваща Intel компания в действителна опасност за могъщия си съперник.

Лиза Су изрече къса признателност за дадената и купа и изрази благодарност и разстройване във връзка нейната поява в листата с най-хубави ръководители на компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР