Редица автоматизации повишават неговата ефективностТонове пластмаса, силиций, желязо, алуминий, мед,

...
Редица автоматизации повишават неговата ефективностТонове пластмаса, силиций, желязо, алуминий, мед,
Коментари Харесай

Рециклиращият център на А1 е обработил 80 000 устройства за първата половина на годината

Редица автоматизации покачват неговата успеваемост
Тонове пластмаса, силиций, желязо, алуминий, мед, олово и цинк няма да замърсяват околната среда, откакто малко над 80 000 закрепени устройства, смарт телефони и SIM карти бяха сполучливо рециклирани през първите 6 месеца на годината в най-големия профилиран център на A1 Group, който е ситуиран в България и е единственият сходен в телекомуникационния бранш у нас.

Дейността на центъра понижава количеството генериран електронен боклук и замърсяването на природата, а също така поддържа директно преизползването на запаси и кръговата стопанска система, което е част от – дейностите в интерес на опазването на околната среда, поддръжката на обществото и етичното корпоративно ръководство. През последните години приносът на центъра е в обработката на по 160 000 устройства, с което са спестени над 60 тона пластмаса на околната среда и е дадена опцията за повторна приложимост на разнообразни вложени в продуктите скъпи метали.

Екипът от 25 специалисти със характерен опит обновява част от мобилните телефони, предлагани от A1 България, и огромна част от устройствата за закрепена съгласуваност, които A1 Group предлага. Само за първата половина на актуалната година центърът е рециклирал над 27 000 от най-разпространените ТВ приемници, над 4 100 оптични рутера (Optic Network Terminator – ONT) и над 2 000 Wi-Fi рутера. В допълнение, от началото на годината до момента там са били обработени над 17 200 карти за цифрова телевизия, които декодират сигнала, съвсем 10 000 CAM модула за цифрова телевизия и 10 000 кабелни модема, както и също толкоз от едни от най-комплексните модеми, предлагани от A1 Австрия – хибридните, които комбинират vDSL и LTE съгласуваност.

За да се реализират тези резултати, успеваемостта на екипа в центъра се усилва непрекъснато посредством вътрешни разработки на решения за автоматизация и с помощта на това всеки специалист към този момент обработва приблизително по 40 устройства дневно. Иновациите редуцират времето за работа по всеки обособен случай, усъвършенстват разпределянето на дилемите в екипа и минимизират опциите за пропуски или неточности. Подобрената връзка сред устройството и системата на А1 оказва помощ за анализирането на представянето му и по този начин експертите могат да вземат осведомено решение по какъв начин да действат с него.

В центъра за преработване на А1, ситуиран на територията на централното ръководство на компанията в София, всяко устройство, което попада в обсега на преработване, се третира с нужното внимание за най-после да бъде във допустимо най-хубаво положение. Цикълът стартира с обзор и тестване на техническите спецификации и благоприятни условия за свързване към мрежа, включва изпращане към особено обособеното помещение за пребоядисване и след инспекция за качество бива опаковано в нова кутия, направена от 100% рециклирана хартия – още една стъпка в интерес на кръговата стопанска система.

Рециклирането приключва в предпазеното пространство за предпазване в склада, разполагащ с 200 палетни позиции. След прекосяване на целия развой над 90% от всички подлежащи на преработване устройства се връщат в чудесно положение, уместно за повторна употреба, а единствено през миналата година общият брой на модемите, идващи от A1 Австрия, се е нараснал съвсем двойно.

Впечатляващите резултати на центъра, компетенциите на специалистите и непрестанните автоматизации на процесите дават нужните преимущества на А1 България да се трансформира в най-предпочитаното място измежду всички страни от групата за преработване на устройства. Амбицията на компанията е да продължава да уголемява и автоматизира тази активност посредством технологии и други действия в центъра, да внедрява нововъведения, с което да покачва успеваемостта на осъществяваната работа и да усилва размера на сполучливо изпълнените поръчки, с което да способства още повече за намаляването на въглеродния ѝ отпечатък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР