Reddit въведе ограничения за посещенията в един от най-големите форуми,

...
Reddit въведе ограничения за посещенията в един от най-големите форуми,
Коментари Харесай

Reddit прати под карантина 750 000 последователи на Доналд Тръмп

Reddit вкара ограничавания за визитите в един от най-големите конгреси, където си поддържат връзка поддръжниците на президента Доналд Тръмп - The_Donald.

Причина за тежката мярка са нарушавания на разпоредбите на мрежата от страна на потребителите на подфорума, които неведнъж разгласили апели за принуждение по отношение на полицията и служителите, оповестява Media Matters, където са оповестени обособени мнения.

Reddit е новинарски уебсайт с централа в Сан Франциско, допускащ основаването на обособени общности, наречени „ subreddits “, в които потребителите споделят фотоси, видео, линкове и текстове по избрана тематика, разискват и гласоподават. The_Donald е от най-големите в него подфоруми с над 750 000 консуматори, основан е в навечерието на изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година и се дефинира като „ безконечен протест на подкрепящите 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп /бел.ред./.

Нарушения на разпоредбите админите на Reddit засекли в мненията на участниците в подфорума по попов обстановка в сената на щата Орегон. Миналата седмица 11 от сенаторите от Републиканската партия се скрили, с цел да не вземат участие в гласуването по оферти от демократите законопроект за климатичните промени. Отсъствието им съвещанието предизвикало неналичието на кворум, а законопроектът, предусещащ система за ограничавания и търговия с квоти от нездравословни излъчвания в атмосферата, не е бил признат.

Липсата на републиканците се проточила няколко дни, без значение от това, че за всеки ден неявяване от работа им се начисляват по 500 $ санкция. В опит да урегулира рецесията, губернаторът на щата Орегон, демократ и деен бранител на този законопроект Кейт Браун декларирала, че ще изпрати полицията да намери бегълците-сенатори и ще ги принуди да се върнат за гласуването.

Веднага по-късно нейно изказване в The_Donald се появили мненията, повлекли след себе си въвеждането на карантината. „ Тази обстановка ще се позволи единствено, в случай че народът вземе оръжие в ръка “, „ продажната Кейт заповяда полицията да наблюдава и открие всички, и да ги принуди да се върнат за гласуването “, „ пушките са единственият метод да се обезпечи някакъв мир в нашия живот “, „ или война и ние се спасяваме от тези момчета, или цялостен живот ще би трябвало да слушаме нелепостите им; започваме да се приготвяме “ – това са част от цитираните в Media Matters бунтовни мнения, предизвикали карантината.

Наказаните провокирали Reddit да наложи тежката мярка изключително след лавината си от проклятия, получила необятен резонанс в интернет и медиите.

Директорът на отдела за проучвания в областта на технологиите и обществените промени в Харадския университет Джоан Донован утвърждава реакцията на Reddit. Според нея „ това е най-малкото, което компанията може да направи за отбрана на потребителите от сходни групи “. „ Да се пренебрегва вероятността от това, че онлайн-заплахите ще се трансфорат в действителни апели за принуждение, това е безгрижие “, споделя тя пред The Guardian.

Бека Луис от изследователския институт Data & Society в Ню Йорк, експерт по политически субкултури показва, че за времето на съществуването си The_Donald е основал мощно общественост, на която карантината няма да навреди. „ Но в случай че The_Donald не беше обвързвано с настоящия президент на Съединени американски щати, с огромна възможност щеше да бъде неразрешено “, споделя научният помощник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР