Редакцията на вестник "Труд" се мести на друг адрес. В

...
Редакцията на вестник "Труд" се мести на друг адрес. В
Коментари Харесай

СЕМ и Министерството на културата излязоха с позиция по казуса Труд

Редакцията на вестник "Труд " се мести на различен адрес. В понеделник вечерта е завършило запечатването на пространствата, които медията е употребила чартърен.

Сега притежателите на вестника имат седем дни да изнесат движимостите си.

Сградата е благосъстоятелност на Министерството на културата. Оттам пресметнаха, че "Труд " дължи на страната над 235 хиляди лв. от неустойки за неплатени наеми и консумативи, заяви

В известието на Министерството на културата Велислав Минеков споделя "независимите медии би трябвало да зависят от своите читатели, а не редовно да ощетяват страната ".

Междувременно Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция по отношение на запечатването на редакцията на в. "Труд ".

Съветът за електронни медии /СЕМ/ следи с внимание случая със запечатването на редакцията на българския всекидневник вестник "Труд " - запечатване, което се прави в наличието на полицията, се споделя в мнение на медийния регулатор.

Според Съвет за електронни медии при уреждането на договорните връзки сред изпълнителна власт и медия следва да се съблюдава баланс, тъй че да не се слагат под опасност свободата на словото и журналистическият труд.

Вчера, поради неплатени отговорности, полицията запечата редакцията на в. "Труд ", която се обитава в постройка на Министерството на културата.

Асоциацията на европейските публицисти - България също съобщи, че следи спора сред Министерство на културата и издателите на в. "Труд ". В понеделник АЕЖ изиска от служебния министър на културата Велислав Минеков относимата информация по случая - по кое време е подписан договорът, какви са претенциите на Министерството на културата /МК/, какви са осъществените заплащания от наемателя, какви са неговите изискуеми отговорности, какъв е предметът на висящия правосъден спор пред Софийски градски съд, по кое време е изпратена покана за освобождение на пространствата и така нататък

Министърът на културата и екипът му считат, че самостоятелните частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, фенове, слушатели, а не редовно да ощетяват страната, се споделя в известие от пресцентъра на МК.

От министерството дават цялостната последователност по проблема, чието разрешаване съгласно МК стартира още през юли тази година, а отговорностите на компанията се натрупат от 2012 година

А представители на ГЕРБ направиха проява пред Министерството на културата в отбрана на вестник "Труд ", осведоми

Те сложиха вестници на медията по стълбите на министерството и кубинки.

В акцията на ГЕРБ вземат участие Тома Биков, Любен Дилов, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Теменужка Петкова и други членове на партията.



На първата страница на вестника написа "Убиват Труд ", а под заглавието са фотосите на президента Румен Радев, министърът на културата Венцислав Минеков и регионалният шеф на София Митко Михайлов.

Според Любен Дилов-син това, което се случва с вестника е невиждано в най-новата българска история. "Без правосъдно решение, при отворен правосъден спор, имаме принудително деяние от страна на властта по преустановяване на една медия и то не инцидентна медия, а на най-стария излизащ вестник в България. Позицията на ЕАЖ е смехотворна ", уточни той.

Дилов счита, че в случай че не се реагира, "се обрича свободата, която е нежна и виси на косъм " и дефинира дейностите на ГЕРБ като взаимност с всички медии в България.

Според Тома Биков по време на акцията във вестника са участвали хора, на които мястото им не е било там. И назова съответна персона - съветникът на министъра на културата Светослав Трайков. Биков сподели още, че на името на Трайков е регистриран уебсайт за подправени вести.

Биков разяснява и, че няма никакви учредения да изгонят ГЕРБ от НДК, тъй като са платили отговорностите си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР