Редакцията на украинското издание „Новое время“ разполага с материали, които

...
Редакцията на украинското издание „Новое время“ разполага с материали, които
Коментари Харесай

Военната доктрина на Владимир Зеленски

Редакцията на украинското издание „ Новое время “ разполага с материали, които разказват „ военната теория “ на бъдещия президент на страната Владимир Зеленски. Уточнява се, че документът е предаден на списанието от Иван Апаршин, консултант на определения държавен глава на Украйна по въпросите, засягащи сигурността и защитата. Изданието разгласява цялостния текст на материала, а Агенция „ Фокус “ – цялостния му превод.
„ Въпросите, свързани със сигурността и защитата, са отговорност на президента.
Ще осигурим единно управление на силите за защита в сходство с правилата и стандартите, признати от страните-членки на НАТО.
В най-кратки периоди ще решим казуса за прекачване на системата от военни контролни органи към J, G и S структури.
Постът на шеф на Генералния щаб ще бъде обособен от поста главнокомандващ на Въоръжените сили.
Планирането на защитата и стратегическото потребление на Въоръжените сили ще се реализира от Генералния щаб, а образуването и образованието на войски и сили, както и командването на Въоръжените сили и обособени клонове на войските, потреблението на войски и сили – от взаимен действен щаб.
За да се противопоставим на съперник, който ни превъзхожда числено и финансово, ще имаме професионална, доброволна и стимулирана войска, съвместима с армиите на страните от НАТО.
Армията ще бъде подсилена с запас и система за териториална защита.
Ще осигурим присъединяване в управлението на армията на офицери, които се грижат за живота на всеки боец и са способни да завоюват победи.
Командирите, тактическите и оперативните органи ще получат оптималната допустима самостоятелност при вземането на решения за отбиване на въоръжената експанзия.
Нито един метър от нашата територия няма да предадем на врага.
Ще създадем съвременна система за обмисляне и ръководство на финансовите и материалните запаси на защитата, основана не на минимално нужните условия за защита, както вършим през днешния ден, а на регулаторните условия, както се прави във водещите армии по света.
Ще избавим Въоръжените сили от необикновените функционалности. Военното имущество, което не се употребява по предопределение, ще бъде трансферирано на управлението на централни или локални органи, други органи, упълномощени да ръководят държавна благосъстоятелност.
Ще бъде обезпечена открита финансова информация за действието на бранша за сигурност и защита,и ще бъде обезпечен обществен достъп за мониторинг на успеваемостта на потреблението на всяка стотинка от отпуснатите финансови запаси.
Никой няма да печели от армията.
Не единствено на думи - в действителност ще подсигуряваме използването на същинските стандарти на НАТО във връзка с разпределението на финансовите запаси:
50% от финансовия запас ще бъде изразходван за поддръжката на Въоръжените сили, 30% - за тяхното преоборудване, 20% - за образование на войски и сили;
Изпълнителите ще получат парична помощ на равнище държави-членки на НАТО, ще имат предпочитано право да се запишат в просветителни институции, гратис обучение, здравна застраховка и други сходни.
Държавата ще подсигурява почтена сигурност за всеки боец, когато той служи и когато стане деец.
На военнослужещите ще бъде обезпечено служебно настаняване. Тези, които имат работа повече от 20 години, ще получат жилища по целеви стратегии, както и посредством дълготрайно ипотечно кредитиране.
Ще осигурим бистрота на националната защита и ще създадем конкурентни условия за частния бизнес и държавните предприятия.
Армията ще получи съвременни високотехнологични оръжия.
„ Укроборонпром “ ще бъде лишен от функционалностите за образуване на военно-техническа политика. Новият централен изпълнителен орган ще се занимава с образуването и осъществяването на военно-индустриалната политика “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР