Редакцията на Narod.bg отправя сигнал до главния прокурор Иван Гешев

...
Редакцията на Narod.bg отправя сигнал до главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Сигнал до Иван Гешев: Измамникът Юлиан Димов плаща 100 бона на месец абонамент „рушвет” в Министерството на отбраната и Агенцията по обществени поръчки, къде е държавата?

Редакцията на Narod.bg насочва сигнал до основния прокурор Иван Гешев за грандиозна корупция в Министерството на защитата и Агенцията по публични поръчки!

Измамникът Юлиан Димов, притежател на мошеническото сдружение „ Авто Инженеринг Холдинг Груп”, всеки месец брои 100 000 лв. за абонамент „ рушвет” д двете институции.

Повече от 5 месеца хитри служители от ведомствата на Красимир Каракачанов и Миглена Павлова пазят компанията от наложителното й влизане в забранителния лист за присъединяване по публични поръчки, против 100 бона., които си поделяли по равно, призна пред Narod.bg криминалист, който към този момент работи по далаверите на Юлиан Димов.

Така лъсна сумата, против която служители от военното ведомство и организацията по публични поръчки са осигурявали успокоение на скандалния предприемач, с цел да може да продължи необезпокоявано да брули пазара на публичните поръчки в България.

Зам.-министър на Красимир Каракачанов и знойна шефка от Агенцията по публични поръчки си поделяли 100 000 лева всеки месец, безапелационен е източникът ни. Срещу постоянното снасяне на подкупа служителите сътворили гениална скица за прикриване на скандалния предприемач.

Както към този момент ви съобщихме в серия изявления, компанията на Юлиан Димов изпързаляла военните, като им доставила полуразпаднали се рейсове втора ръка с превъртени километражи.

В разследване на обещан, само че неплатен в точния момент и в цялостен размер подкуп към висши фактори под пагон, обаче, единият от четирите скандални контракта на „ Авто Инженеринг Холдинг Груп”, бил преустановен персонално с подписа на воеводата Каракачанов на 16 октомври 2019. ( ДОКУМЕНТ ).

Според отговора на военното министерство, изпратен по наше питане ( ДОКУМЕНТ ) , договорът е преустановен „ заради цялостно несъблюдение в размер на 100% “ от компанията на Димов.

В същото време член 57, алинея 4 от Закона за публичните поръчки са ясни – в забранителния лист се включват всички компании, за които е потвърдено, че са отговорни за несъблюдение на контракт за социална поръчка.

Не по този начин се развила обстановката обаче с българския Остап Бендер.

След незабавна консултация сред хитрия предприемач, военните и знойната шефка на АОП и след съответните „ дарове “ под формата на две найлонови торби с пари, занесени в двете ведомства, служителите изработили чудесна тактика за отбрана на лъжливото сдружение.

В видимо осъществяване на условията на закона, на 23 декември 2019 година хората на Каракачанов изпратили запълнен пример на информация за включване в забранителния лист, в която съзнателно объркали датите и не приложили изискваните по закон доказателства към нея. ( ДОКУМЕНТ )

Следващия ход бил на шефката на организацията по публични поръчки Миглена Павлова, която „ тупкала топката “ повече от два месеца – до 17 февруари 2020 година, явно удовлетворена от месечния абонамент, плащан от хитреца Юлиан Димов. В средата на февруари въпреки всичко тя върнала фиктивен отговор към военното министерство, с което ги уведомила за позволените нередности. ( ДОКУМЕНТ )

Тук към този момент проличал геният на хитрата мома от АОП, за която от дълго време се знае, че още откогато е назначена в Агенцията през 2004 година, чете закона както дяволът Евангелието и умее да го завърти във всяка комфортна за нея посока.

В изпратения към военните отговор Миглена Павлова категорично поискала като доказателства за неизпълнения контракт на „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” „ копие на влезнало в действие правосъдно или арбитражно решение “. Очевидно, обществено наличните на страницата на Министерство на защитата документи, доказващи прекратения контракт, не са и били задоволителни. Не признала също и наличната в регистъра на ръководената от нея организация информация за прекратения договор.

Естествено, оттук нататък военното министерство почнало да твърди, че няма по какъв начин да извърши напътствията на АОП, тъй като не разполагало със правосъдно решение, заради обстоятелството, че никой никого не е съдил. В предна наша обява ( тук ) ви разказахме по какъв начин хората на Каракачанов и Юлиан Димов се договорили и предприемачът платил дребна наказателна клауза към ведомството като разделили по-живо по-здраво останалата част от неустойките между тях, без да занимават съда с аферите си.

За по-сигурно обаче военните въобще не изпратили поправен пример на поисканата от АОП информация за включване в забранителния лист. Дотук добре, но оплетени в лъжите си служителите си повярвали прекалено много и пропуснали една дребна детайлност – закона!

Според член 57 от него, в забранителния лист се включват за 3-годишен период компаниите, отговорни за несъблюдение „ след влизането в действие на правосъдно или арбитражно решение или различен документ, с който се потвърждава съществуването на условия по член 55, алинея 1, т. 4 “.

В съответния случай – без значение от огромната количество обществено налични документи за потребностите на обезпечаваното по абонамент успокоение на компанията на Димов, служителите на Каракачанов и Миглена Павлова предпочели да останат с необятно затворени очи и да търсят товау дето знаят сигурно, че няма по какъв начин да го намерят – правосъдно решение… Какво пъку като няма правосъден спор…

Все отново към този момент попарвани от неспазени обещания на българския Остап Бендер, хората на Каракачанов и шефката на АОП си оставили по малка врата, с цел да държат чатала на врата на Димов – в случай че работата нещо се обърка или Димов спре да си заплаща, незабавно го погват военните като заведат правосъдно дело за недоизплатените неустойки ( виж обявата тук ) , а Агенцията по публични поръчки го вкарва в забранителния лист.

Предстои да забележим какво ще се случи в идващите седмици след към този момент станалите обществено притежание документи от инспекцията.

На ход е Иван Гешев и прокуратурата, които могат елементарно да потвърдят грандиозните имами и да изправят Юлиан Димов пред съда, с цел да получи заслужената си присъда за безкрайните си далавери.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР