Редакционният екип ви представя най-важното за деня. Единственият начин да

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня. Единственият начин да
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 септември

Редакционният екип ви показва най-важното за деня.

" Единственият метод да има съгласие сред християни и мюсюлмани е като се усъвършенства непрестанно средата на живот. Да се строят пътища и храмове, да има работни места, да има вероятност за младото потомство. ", написа в профила си във Фейсбук министър-председателят на България Бойко Борисов след съвсем целодневна обиколка из родопските обитаеми места.

Българският министър председател Бойко Борисов даде обещание да направи път сред селата Мечо корито и Грашево, община Велинград. 2-те обитаеми места се обслужват от един кмет и популацията им наброява над 1 350 души. Отсечката, която е с дължина 3 километра, е незавършена от доста години, по думите на хората там - след като се е изграждал пътят точно към Грашево. " И тук приказват от името на народа. Било национално въстание. Тези, които са пристигнали да кажат за свършена работа, са повече от протестиращите ", сподели при визитата си в региона министър-председателят.

Заради политическата рецесия у нас има възможност Брюксел да спре паричните потоци към България, като се стартира от евро стратегиите, счита някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма Асен Василев. По неговите думи, в случай че се потвърди, че не е спазено и върховенството на закона, може да последват и наказания. И това е евентуалната причина, съгласно него, за плануваното изтегляне на нов заем, от страна на ръководещите.

Заради дребния размер на молекулата, основаният на нейна основа препарат може да бъде употребен даже като спрей или да се слага подкожно, а не да се инжектира в кръвта. Освен това молекулата не се свързва с човешките кафези, т.е. това е добър знак, че няма да има странични резултати.

Да не се събират пари от родители приканва в писмо министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той е изпратил съобщение до началниците на районните просветителни ръководства по области. Писмото е спуснато и до шефове на държавни и общински детски градини и учебни заведения, до министрите на културата и младежта и спорта, до кметове на общини. Образователният министър Красимир Вълчев припомня, че институциите нямат право да събират спомагателни средства от родителите на децата и учениците, които образоват.

2 паралелки в Езикова гимназия „ Ромен Ролан “ – Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека индустрия и туризъм в Казанлък са сложени под 14-дневна домашна карантина. Причината е, че там има доказани случаи на COVID-19. Ученик от 11-ти клас в Професионалната гимназия по лека индустрия и туризъм в Казанлък е дал позитивен резултат, след диагностициране с PCR тест, във връзка идно пътешестване в чужбина. Той е в положително положение и се лекува в домашни условия. Учениците от паралелката са сложени под 14-дневна домашна карантина.

Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ „ Иван Скендеров “ – Гоце Делчев лекар Милан Първанов е изгубил борбата против COVID-19, оповестиха от Българския лекарски съюз. Преди дни лекарят е бил приет в болница в " Пирогов ", където положението му внезапно се влошило и той е починл.

86 са новите случаи на ковид COVID-19 в България, регистрирани през последното денонощие. За същото време за направени 2 915 PSC теста, с което общият им брой става 491 780. Активните случаи все още са 4 506 и по този начин доближават 18 819. Това демонстрира Националната осведомителна система.

Случаите на ковид в България като безспорен брой се усилиха и прескочиха границата от 900, само че като % на позитивни PCR проби има понижение. Предвид тези данни и данните от предходните 5 седмици наподобява като че ли се оформя наклонност на плато - сред 840 и 940 случая на седмица.

Разрастването на пандемията от ковид COVID-19 е в резултат на неспазването на противоепидемичните ограничения, съгласно Световната здравна организация (СЗО). Това изказване важи за усложнената епидемиологична конюнктура и в страните от Балканите, и в цяла Европа. Необходим е по-засилен надзор, от страна на управляващите, разяснява представителят на СЗО в Белград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР