Редакционният екип ви представя най-важното за деня. ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ВЕЧЕР

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня. ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ВЕЧЕР
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 юли

Редакционният екип ви показва най-важното за деня.
ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ВЕЧЕР НА ПРОТЕСТИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
Граждани се събраха на четвърти следващ антиправителствен митинг в центъра на София, съобщи БГНЕС.
ДВАМА ПОСТРАДАЛИ ПОЛИЦАИ ПРИ СНОЩНИТЕ ПРОТЕСТИ В СОФИЯ
Няма позволени груби нарушавания на публичния ред по време на митинга в събота, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Съобщава се за няколко леки случая.
ХРИСТО ИВАНОВ: ПУСКАМЕ СИГНАЛ ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ЗАКОНЕН ПРОТЕСТ, ТОВА БЕ ПЛАН ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ
Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на легален митинг. Това съобщи пред БТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Той съзря в недопускането им до плажа в парк „ Росенец “ проект за основаване на етническо напрежение.
ПРОФ. БАЛТОВ: ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО РЪСТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ С COVID-19
Протестите в София сигурно ще доведат до растеж на случаите с ковид. Тази наклонност се видя и по време на абитуриентските балове. Това съобщи пред БГНЕС изпълнителният шеф на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. Според него говоренето с висок звук по време на митингите е един от методите за преместване на вируса.
ДОЦ. ОКОЛИЙСКИ: ПРОТЕСТИТЕ СА РЕЗУЛТАТ И НА ИЗОЛАЦИЯТА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
В България се следи съществено увеличение на случаите на ковид и в този момент е моментът да мислим за следствията от пандемията. Това съобщи пред bTV българският представител на Световната здравна организация доцент доктор Михаил Околийски.
211 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 У НАС, НЯМА ПОЧИНАЛИ ПАЦИЕНТИ
За четвърти следващ ден в България са открити над 200 новозаразени с ковид. 211 са новите случаи през последното денонощие, което в безспорни стойности е с 81 по-малко от през вчерашния ден, демонстрират данните от единния информативен портал.
ДОЦ. КУНЧЕВ: ПОВЕЧЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА БРОЯТ НА ПРИЕТИТЕ В БОЛНИЦА
" Повече ме тормози броят на признатите в болница, тъй като за тези хора това е въпрос на живот и гибел ". Това сподели пред БНР заместник-председателят на Националния действен щаб за битка с ковид доцент Ангел Кунчев. По думите му задачите на щаба са да се обезпечи болнично лекуване на всеки, който има потребност от него, с цел да има по-малко смъртни случаи.
ОТВАРЯТ ОТНОВО НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, РАЗРЕШАВАТ И СВАТБИТЕ
Отпадат рестриктивните мерки поради ковид за нощните заведения. Груповите събития навън, както и сватбите също се позволяват. Това стана ясно от нова заповед на Министерството на здравеопазването, която влиза в действие от на следващия ден.
ЕКСПЕРТ: ПРИ ОСТАНАЛИТЕ КОРОНАВИРУСИ ИМУНИТЕТЪТ ИЗБЛЕДНЯВА С ВРЕМЕТО
" Откакто познаваме инфекцията се откриха доста неща. В началото смятахме, всеки възпален с ковид, се разболява. Сега знаем, че повече от 50% от инфектираните прекарват болестта безсимптомно ". Това съобщи доцент доктор Любомира Николаева-Гломб в предаването " Събуди се " по Нова телевизия.
30-ГОДИШЕН ПОЧИНА СЛЕД КОРОНАВИРУС ПАРТИ, НЕ ВЯРВАЛ, ЧЕ ВИРУСЪТ СЪЩЕСТВУВА
30-годишен мъж умря след заразяване с COVID-19 в Сан Антонио в Съединени американски щати. Той е участвал на по този начин нареченото ковид празненство – необичайно събиране на младежи, на което младежи се събират съзнателно със инфектиран човек.
НАЙ-МАЛКО ШЕСТИМА ЗАГИНАЛИ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛА “ТРАКИЯ “
Камион се обърна на Автомагистрала „ Тракия “ и блокира придвижването в региона на 163 км на автомагистралата, съобщи БГНЕС. При случая има жертви и ранени.
НИНОВА ЗА ЗАСЕДАНИЕТО БЕЗ НЕЯ В Българска социалистическа партия: ТОВА НЕ Е ПЛЕНУМ, А СБИРКА Пожарна охрана ИНТЕРЕСИ
Националният съвет на Българска социалистическа партия стартира съвещание без водача Корнелия Нинова. Заседанието бе свикано с подписите на 72 от членовете му, оповестява 24 часа.
ОТИДЕ СИ ОСНОВАТЕЛКАТА И ПЪРВИ ДИРЕКТОР НА НГДЕК ГЕРГИНА ТОНЧЕВА
Основателката и първи шеф на Националната гимназия за антични езици и култури " Константин Кирил Философ " (НГДЕК) Гергина Тончева е умряла. Това оповестиха нейни близки в обществените мрежи.
ОТИДЕ СИ ПОЕТЕСАТА МИРЯНА БАШЕВА
Почина обичаната българска поетеса Миряна Башева, оповестява вестник " Сега ". На необятната аудитория тя беше позната като " Поетесата на галактическата деликатност ". Башева е създател на десетки песни по нейни стихове. Поетесата е издъхнала в съня си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР