Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 8 август: ПАЛАТКИТЕ

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 8 август: ПАЛАТКИТЕ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 8 август

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 8 август:
ПАЛАТКИТЕ НА " ОРЛОВ МОСТ " ОСТАВАТ, ПОЛИЦИЯТА НЕ ИЗПОЛЗВАЛА СИЛА, ЗАЩОТО ИМАЛО МНОГО ЖЕНИ
Засега палатките и издигнатите спонтанни барикади на " Орлов мост " остават. Заради спонтанните барикади няма метод да мине автомобил. Барикадите са построени от пейки и бетонни колчета. Според казаното от Столична дирекция на вътрешните работи, протестиращите на " Орлов мост " събирали камъни и стъклени бутилки. " Имаше доста дами на моста, което ограничи опциите на полицията да употребява мощ ", споделиха от полицията. И прецизираха, че задържани няма от нощес.
Столична дирекция на вътрешните работи: БАРИКАДИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ
Столична дирекция на вътрешните работи откри груби хулигански и вандалски прояви през вчерашния ден вечерта по време на митингите, чиято кулминационна точка беше на " Орлов мост ". Това разгласи по време на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Не ви го казахме сутринта, само че стачкуващите действаха проведено и имаше провокации и мероприятия, целящи окървавяване на митинга, добави той. „ Искам да уверя, че Столична дирекция на вътрешните работи ще възвърне естествения живот в столицата и барикадите ще бъдат отстранени. Няма по какъв начин да бъде разрешено съществени основни кръстовища да бъдат затворени.
НИКОЛАЙ СТАЙКОВ ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО МУ: ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ПРОИЗВОЛ
Като " безспорен произвол " дефинира Николай Стайков от Антикорупционния фонд снощното му задържане от полицията за неизвършено действие. Припомняме, откакто органите на реда оповестиха, че при възобновяването на блокадите в София нощес не е имало напрежение и задържани, сутринта се разбра за двама арестувани, единият от които е бил Стайков. По думите му – за измисленото съображение: трошене на пейки. „ Това е безспорна небивалица. С пейки не съм правил нищо, с изключение на да сядам на тях “, съобщи той.
ДОГАН КАЗА " ДА " И " ДОБРЕ " НА ПРОТЕСТИРАЩИ, КОИТО ПОИСКАХА ОТ НЕГО ДА УВОЛНИ БОРИСОВ И ГЕШЕВ
Демонстрация, наречена „ Dogan Saray Beach Festival “, имаше на плажа край имението, свързвано с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка „ Росенец “, съобщи БНР.
Най-изненадващо Ахмед Доган излезе от имението си и застана до оградата от шубраци, с цел да изслуша настояванията участниците във „ фестивала “. На апелите им за съблюдаване на законите, в това число и за оставки на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, той отговори малко с „ да “ и „ добре “, след което махна за сбогом и се отдръпна.
AFP: НОВИ БЛОКАДИ В БЪЛГАРИЯ, НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В Европейски Съюз ОТ 2013 Г. НАСАМ
Демонстрантите от антиправителствените митинги в България възвърнаха блокадите на основни булеварди в центъра на София в събота през нощта, - по-малко от ден, откакто лагерите им бяха отстранени от полицията. Това написа организация AFP в своя публикация за среднощните митинги в София на 7 против 8 август, показана от БГНЕС.
REUTERS: БЪЛГАРИТЕ съдебна експертиза СРАМУВАТ ОТ НАГЛОСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
Антиправителствените стачкуващи издигнаха барикади в София в петък вечер по време на 30-ия следващ ден на митинги в страната. Около 5000 протестиращи се събраха в центъра на българската столица, и макар дъжда, крещяха " Мафия! " и приканиха държавното управление на премиера Бойко Борисов да подаде оставка. Така стартира публикация на интернационалната осведомителна организация Reuters с преглед за митингите през нощта в петък. Статията на организацията е представена от БГНЕС.
НАЙ-НИСЪК ПРОЦЕНТ НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ ЗА СЕДМИЦАТА
Броят на доказаните случаи на ковид в България понижа и като безусловно число, и като %. Според данните от единния информативен портал, за вчерашния ден са открити 195 случая – със 101 случая по-малко на дневна база. Направени са и много PCR проби – 5837. Така и заразяемостта като % е 3,34%, откакто през цялата седмица до момента на дневна база не беше падала под 4,50%.
СПОРЕД АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ КИТАЙ ИСКА ДА НЕ ДОПУСНЕ ПРЕИЗБИРАНЕ НА ТРЪМП
Контраразузнаването на Съединени американски щати смята, че Русия се пробва да „ очерни “ някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън в навечерието на изборите за американски държавен глава, които по проект би трябвало да се състоят на 3 ноември. В същото време китайските управляващи вършат всичко по силите си, с цел да не позволен преизбиране на сегашния водач Доналд Тръмп. Това гласи изказване на шефа на Националния център за контраразузнаване на Съединени американски щати Уилям Еванин, предава ТАСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР