Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 7 август: МВР

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 7 август: МВР
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 август

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 7 август:
Министерство на вътрешните работи ПРЕМАХНА ПАЛАТКОВИТЕ ЛАГЕРИ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ВАРНА (ВИДЕО)
Около 4:15 часа тази заран чиновници на Министерство на вътрешните работи започнаха да отстраняват блокадите от кръстовищата София, съобщи БГНЕС. За по-малко от час всички палатки и персоналният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат персоналните си движимости, след което палатките са били натоварени на камион. Малко след 6.00 часа придвижването на Ларгото, " Орлов мост " и Ректората беше възобновено.
АДВ. ХАДЖИГЕНОВ ЗА МАХАНЕТО НА ПАЛАТКИТЕ: ОЧАКВАМ ХОРАТА ДА ПОБЕСНЕЯТ
" Това, което чакам е хората най-сетне да побеснеят. Насърчавам ги да побеснеят. Сега е моментът да побеснеят. " Това сподели пред bTV адв. Николай Хаджигенов в коментар за премахването на палатковите лагери в София и други градове на страната. По думите му с премахването на палатките се възвръща корупционния ред, а задържанията на протестиращи са противозаконни. Адв. Хаджигенов напомни, че митингът е едно от конституционните права.
ОТ Министерство на вътрешните работи СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ОТНОВО ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ Пожарна охрана КРЪСТОВИЩАТА
" Проведе се профилирана полицейска интервенция за унищожаване на предметите от основни кръстовища в София. От началото на митингите приказваме, че те са нерегламентирани. Вчера, на база разбор, който вършим в Столична дирекция на вътрешните работи, беше взето решение за възобновяване на публичния ред и на придвижването по пътищата. За тази цел чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са пристъпили към дейности към тези три места ". Това изясни шефът на " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров по време на брифинг, представен от Нова телевизия.
" ОТРОВНОТО ТРИО " СТЯГА НОВ ПРОТЕСТ, ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ съдебна експертиза СТРОЯТ ПАЛАТКИ (ВИДЕО)
Нов митинг пред Министерски съвет довечера от 20:00 ч. За това оповестиха представителите на " Отровното трио " във Фейсбук. Припомняме, че по-рано при профилирана полицейска интервенция в цялата страна бяха вдигнати палатковите лагери от основни кръстовища. На умишлен брифинг Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че няма да допусне блокиране на централни градски артерии, както и слагането на палатки по улиците.
ХРИСТО ИВАНОВ: ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА ПЕТНОТО ЧЕРВЕНА БОЯ, НО НЕ И МОЯ СИГНАЛ
Прокуратурата се е сезирала за петното алена багра върху фасадата на Съдебната палата, само че не и по сигнала, който аз внесох, съобщи водачът на „ Да, България “ и някогашен правосъден министър Христо Иванов. Във видео, оповестено на профила му във Фейсбук, Иванов разяснява днешния му разпит в Столична дирекция на вътрешните работи по почнало досъдебно произвеждане, мотив за образуването на което е станало точно петното с алена багра върху постройката, появило се на 3 август. Става въпрос за деня, в който Христо Иванов внесе сигнал по отношение на един от изтеклите аудиозаписи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.
ПРОКУРАТУРАТА: БЕЗКОМПРОМИСНИ съдебномедицинска експертиза КЪМ НАПАДЕНИЯ НАД ЖУРНАЛИСТИ
Дирекция „ Публична връзка “ осведоми интернационалната журналистическа организация „ Репортери без граници “ и Асоциацията на европейските публицисти в България по отношение на подхванатите дейности по следствие на нападенията над жители, в това число и над публицисти, в региона на „ София Тех Парк “ на 05.08.2020 година Това оповестиха от държавното обвиняване. Става ясно, че в предоставената информация се показва, че е арестувано лицето, което извършвайки хулигански дейности, изтръгва мобилно устройство от публицист. Информира се за открити още две лица, свързани с случая, както и че дейностите на прокуратурата и полицията по следствието не престават.
БОЛНИЦИТЕ ИСКАТ 10% ПОВИШАВАНЕ ЦЕНИТЕ НА КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ, КЛИНИЧНИТЕ И АМБУЛАТОРНИТЕ ПРОЦЕДУРИ
Болниците се оповестиха за 10% повишение цените на клиничните пътеки, клиничните и амбулаторните процедури. Това се показва в позиция на Организациите на лечебните заведения (НСЧБ, НСОМБАЛ, СОББ, ББА) във връзка нов Анекс към НРД 2020-2022, който се чака да бъде подписан на 10 август 2020 година Организациите на лечебните заведения (Национално съдружие на частните лечебни заведения, Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, Сдружение на общинските лечебни заведения в България и Българска болнична асоциация) изготвиха оферти за точки, които да залегнат в документа.
КАФЕНЕТА И ФИТНЕСИ НЕЗАКОННО НАЧИСЛЯВАТ 9% Данък добавена стойност ЗАРАДИ НЕОБНАРОДВАН ЗАКОН, ПОКАЗВА ПРОВЕРКА НА В. СЕГА
Ресторантьори продават вино и бира с 9% Данък добавена стойност, с тази ставка работят и доста фитнес зали в страната ". Абсурдното е, че законовата корекция, с която данъкът бе понижен от 20 на 9% за вино и бира в заведенията, за спортни зали, туроператори и автобусни екскурзии, трябваше да влезе в действие от 1 август, само че към момента не е обнародвана в Държавен вестник. Въпреки това засегнатите компании начисляват новия данък от началото на август, сподели инспекция на вестник " Сега ".
КОРОНАВИРУСЪТ УВЕЛИЧИ СПЕСТЯВАНИЯТА И СВИ РАЗХОДИТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ
Пандемията от ковид е довела до невиждано повишение на спестяванията на семействата в цяла Европа през второто тримесечие на 2020 година. Това демонстрират последните данни на Евростат, представени от 24 часа. Според тях тази наклонност върви редом с друга – мощно стесняване на разноските за извънредно ползване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР