Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 30 ноември: Новите

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 30 ноември: Новите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 30 ноември

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 30 ноември:

Новите ограничения против ковид по-скоро се одобряват добре и може би ще подействат за понижаване на страховете. Обществото обаче продължава да наподобява комплицирано. Не е дребна известността и на различните прочити на обстановката. Неяснотата за вероятността води и до съществени дялове на свидетелства за психологични проблеми и контузии. Не е ясна и картината на настроенията във връзка с имунизациите. Но в случай че се имат поради нормалните невисоки равнища на имунизиране у нас – няколко % – в този момент измерените над две пети подготвеност, са в действителност сериозен дял.

Има ли едно лекарство, което може да се окаже в огромна степен по този начин чаканата панацея против COVID-19? Поне към този момент няма подобен чудодеен лек, само че един препарат наподобява почва да се откроява. Става въпрос за лекарството " Ивермектин ", което обаче главно се използва във ветеринарната медицина - да вземем за пример за лекуване на краста. В България за хора се предписва само под формата на крем – за лекуване на възпалителни лезии, при розацея и няма позволен за приложимост лекарствен артикул за перорално приложение. Това написа в собствен материал от 27 ноември, 2020 година уеб сайтът OFFNews, базирайки се на публични отговори на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ).

Нова заповед на здравния министър не разрешава влизането в страната, с няколко групи изключения. Сред тях са прибиращите се от чужбина български жители, които се връщат за Коледа и Нова година. Трябва им обаче негативен PCR тест в случай че първичната им точка на пътешестване е трета страна, пробата би трябвало да е публикуван в последните 72 часа. Заповедта влиза в действие от 1 декември 2020г. - на следващия ден, до 31 януари 2021г. Документът е оповестен на 27 ноември, в петък.

Няма да бъдат нужни КПП-та като възможна ограничаваща мярка, в случай че тези сега не подействат. Това сподели пред btv зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов. " Мерките сега са задоволително положителни и уравновесени от позиция на това да се резервира живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на стопанската система да работи. Смятам, че салдото е добър и се надявам след две седмици ограниченията да дадат добър резултат - да намалеят случаите на умряли и инфектирани. В Националния действен щаб има учени и медици и откакто те са решили в този момент да го създадат, значи е вярно. Мерките са задоволително положителни. Ние би трябвало да имаме вяра на нашите експерти ", безапелационен бе Балабанов.

Между 35 000 и 40 000 деца съгласно данни от пролетта няма да се включат дейно в отдалеченото образование. Над 10% са децата, които не посещават учители и без отдалечено образование. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Две седмици през юни ще учат в допълнение, уточни просветителният министър. Според него, ще се заложи при по-малките на осъществяване на планове по към този момент взет материал т.е. планови действия. " Учителите вършат най-много старания за обезщетително образование ", увери министърът пред Нова телевизия.

През ноември 2020 година стопанската обстановка в страната се прави оценка като неподходяща. Общият индикатор на бизнес климата понижава с 4.1 пункта по отношение на равнището си от октомври, като намаляване на индикатора е записано в строителството и търговията на дребно, оповестяват от Националния статистически институт(НСИ).

България се присъеди към групата на неуместните в Европа, отбелязва английският всекидневник The Financial Times в просторен материал, отдаден на проблемите на публична София. Политическите компликации на българския министър председател Бойко Борисов повдигат сложни въпроси пред Брюксел и други страни от Европейския съюз. От редакцията напомнят за случая, при който опозиционният политик Христо Иванов излъчваше онлайн в обществената мрежа „ Facebook “ от вила на брега на Черно море, когато трима незнайни потопиха него и други двама деятели във водата. Българският опозиционен политик продължи да снима, когато сътрудници на тайните служби заплашиха, че ще потопят лодката, довела участниците в акцията до парцела, за който е известно, че се употребява от Ахмед Доган, една от водещите фигури в страната.

Отказът на Унгария и Полша да следват правилата на върховенството на закона и неспособността на управлението на Европейския съюз да ги принуди да се съобразят с главните правила на участие в Блока още веднъж вкарват Европа в задънена улица и я водят до разединение, разясняват в редакцията на френския народен всекидневник Le Monde, представен от Агенция " Фокус ". Досега всички опити на либералите да се опълчват на властническите водачи единствено са съдействали за укрепването на националистическите хрумвания на континента и скоро те могат да обхванат в самото сърце на страните-основателки на Европейски Съюз, предизвестява вестникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР