Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 26 юли: РАВНОСМЕТКАТА

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 26 юли: РАВНОСМЕТКАТА
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 юли

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 26 юли:
РАВНОСМЕТКАТА СЛЕД ПОРОЯ: НАВОДНЕНИЯ, ЗАВИРЯВАНИЯ, ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ
36 сигнала за завирявания, паднали клони и дървета са подадени в столичната община след поройния дъжд в София нощес, съобщи БНР. Няма съществени вреди от наводненията, заяви Янислав Чулев от Столичния инспекторат: " Има сигнали в една част на София като " Манастирски ливади ", където е имало наводнение на приземни етажи, към петнайсетина места, в които има паднали по-големи клони. Има доста обрулени листа от дъжда. Всичко се почиства и в границите на днешния ден всичко ще бъде почистено “.
ХАДЖИГЕНОВ: ЕСКАЛАЦИЯ НА ПРОТЕСТА ЩЕ ИМА В СРЯДА
„ Пикът на ескалацията е в сряда - народен протест митинг в София и в цялата страна блокиране на всичко... Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, даже задните входове научиха “. Хаджигенов добави: „ Превръщаме се в тирания и наше обвързване е да се надигнем против тиранията... Искаме да създадем реализиране на оптимално почтени и транспарантни избори посредством отдалечено гласоподаване, електронно гласоподаване и оптималната гласност на изборния развой... При неналичието на почтени избори единственият метод да пробием ГЕРБ е в някакъв метод да се съберем “
ПЛЕВНЕЛИЕВ СЧИТА, ЧЕ РАДЕВ НЕ СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА

„ Ситуацията е многопластова. Освен почтено протестиращи жители, има и политици, които имат интерес да не се проведат постоянни избори след няколко месеца, тъй като мъчно ще влязат в Народното събрание. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем обратно във времето, това са хора, които припознаха държавното управление на Орешарски. Трябва да се отчетат и ползите на няколко олигарси, които желаят да всеят безпорядък “.
СЕДМИЧНИТЕ ДАННИ ЗА КОРОНАВИРУСА - ПОНЕ ЗАСЕГА ИЗГЛЕЖДА ЗАРАЗАТА Е В ПЛАТО
211 открити случая на ковид повече има през тази отчетна седмица (20.07 – 26.07.20) в България по отношение на предходната (бел. ред. – обновените дневни данни отразяват обстановката през предходния ден, т.е. 189-те случая, за които се оповестява през днешния ден, неделя, 26 юли, са открити събота, 25 юли). Но процентно в действителност няма съвсем никаква разлика, дори се следи леко намаляване.
КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ЕВРОМИЛИАРДИТЕ?
Кой ще договаря и по какъв начин ще вървят нещата оттук-нататък? След като Европарламентът отхвърли предлагането на Европейския съюз по пакета от 1,8 трилиона евро, корекциите са доста евентуални, отбелязва в собствен разбор изданието Deutsche Welle. Европейският парламент упорства в дългогодишния бюджет на Европейски Съюз да залегнат повече средства за битка с климатичните промени, както и за науката, здравето и студентите.
СПОРЕД МИКОВ ИДЕИТЕ, КОИТО Българска социалистическа партия ПРЕДЛАГА, НЕ ПЕЧЕЛЯТ ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС
" В тази конюнктура на политическо и публично напрежение няма онази ясна лява опция, която да пристигна след дясно ръководство. Българска социалистическа партия през днешния ден трябваше да стои крепко с концепциите си и да размени това ръководство с другото, което чакат хората “. Това разяснява по bTV някогашният водач на левицата Михаил Миков. „ Това дали Борисов ще се отиде през днешния ден, на следващия ден или след шест месеца, няма да анулира огромния въпрос – какъв е тонът, който задава Българска социалистическа партия. Музиката на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде музика на взаимност. Повече на социалистическата концепция, в сравнение с дребнавите заяждания “, сподели Миков.
ПРЕНАСЕЛВАНЕТО НА ЗЕМЯТА съдебна експертиза ОТЛАГА
През идващите 50 година популацията на планетата ще намалее, считат американски учени. Към края на века половината от представителите на човечеството ще бъдат възрастни хора, написа РИА Новости, представена от БГНЕС. В средата на ХХ на Земята живееха към 3 милиарда души. През 1987 година те станаха 5, а през 2011 година доближиха 7 милиарда. На базата на тези данни Фондът на Организация на обединените нации по за популацията (UNFPA) направи прогноза, че до 2100 година популацията на планетата ще надвиши 10 милиарда, а в случай че има растеж на раждаемостта, може да доближи и до 15 милиарда души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР