Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 21 октомври. От

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 21 октомври. От
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 октомври

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 21 октомври.

От на следващия ден ще влезе в действие заповед на министъра на опазването на здравето за наложително носене на маски навън.

Няма да се изискват маски в клас, особеното ще бъде на двора, в случай че се смесват паралелките, безапелационен беше Красимир Въчев, министър на образованието пред btv. Думите му са във връзка заповедта на здравния министър, която се чака през днешния ден, от четврътък маските да са наложителни и на закрито, поради разпространяването на ковид у нас.

Стотици милиони левове отиват за построяването на пристанището на Ахмед Доган във Варна вместо за развиването на пристанище Варна. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов онлайн от пристанище Варна. Видеото беше излъчено във Фейсбук профилът му.

" Възложих на ДАНС и ДАР да ревизират кои са тези " доброжелатели ", които желаят да отстраняват дейностите на държавното управление и на президента и да попречат на нещо, което е толкоз значимо за България ".

За последните пет години потреблението на дърва за огрев е намаляло с към 15%. Това заяви за „ Монитор “ Николай Павлов, ръководител на Асоциацията за енергийно оползотворяване на биомаса. Според него главната причина за това е увеличението на използването на дървесни пелети, както и газификацията.

Дефицит от 3,9% от Брутния вътрешен артикул и опция за изтегляне на нов дълг до 4,5 милиарда лв. следващата година. Това планува финансовата рамка за следващата година, чийто план бе оповестен на уеб страницата на Министерството на финансите. Приоритетите на Бюджет 2021 са политиката по приходите, образованието, политиката в региона на опазването на здравето, обществената политика, пенсионната политика и политиката в региона на защитата.

Едно от проучванията на Световната здравна организация (СЗО) провокира комплициране - смъртността измежду инфектираните с ковид е доста по-ниска, в сравнение с се предполагаше? Това е подвеждане, написа немското издание Der Spiegel.

Стара Загора и София са с най-мръсния въздух в Европейския съюз, съобщи ръководителят на Българска асоциация за протекция на пациентите Пламен Таушанов по отношение на излезлия през днешния ден отчет CE-Delft на координиращата организация Европейски алианс за публично здраве (EPHA).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР